avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PIF contor gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PIF contor gaze

Buna ziua. De curand am achizitionat un apartament intr-un bloc nou. Am platit eu PIF centrala si autorizare (dezvoltatorul mi-a spus ca i-a facut proba centralei, este functionala si ca e treaba mea daca vreau sa o autorizez) iar acum a venit o factura de la Distrigaz, pe numele dezvoltatorului dar cu nr. apartamentului meu, o factura de PIF contor gaze. Aceeasi factura a venit pt toti locatarii: pe numele dezvoltatorului dar pe apartamente diferite. Cine trebuie sa o achite? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MihaiNClaudiu , utilizator 20:50, 27 Octombrie 2015
Buna seara,
Depinde de clauzele contractuale.
Daca in contractul de vanzare cumparare este specificat faptul ca va preda imobilul CU TOATE UTILITATILE PUSE IN FUNCTIUNE, plateste dezvoltatorul (asa cred ca este stipulat) daca nu ... dumneavoastra.
Nu inteleg insa un lucru, ce punere in functiune se face la contorul de gaze?
Daca acele contoare sunt omologate de distribuitorul de gaze nu se pune problema niciunui PIF.
Mai mult, contoarele sunt proprietatea distribuitorului si nu a imobilului.
In contract scrie ca dezvoltatorul a platit la zi contravaloarea tuturor utilitatilor pentru acest imobil. Atat despre utilitati;(. Cat despre PIF contor gaze: asa scrie in factura de la Distrigaz. O factura emisa in luna 10 insa montarea contorului s-a facut in luna 07. Noi am tot vrut sa ne facem contracte pe numele noastre dar dezvoltatorul a spus sa mai asteptam ca nu stiu ce probleme sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema contor gaz - dezvoltator NicuGrimm NicuGrimm Salut, A mai fost pusa de cateva ori intrebarea aceasta, insa niciodata cu toate variabilele pe care le avem noi. Ideea este urmatoarea: Am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Instalarea centralei termice lavitahi lavitahi Buna ziua, M-am mutat recent intr-un apartament din bloc nou construit in Cluj-Napoca. De la 1 octombrie pana in 20 noiembrie nu am avut gaz metan fiind ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dezvoltatorul ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Sunt locatar intr-un bloc nou construit de un dezvoltator.M-am mutat de 1 luna in bloc.Cind am cumparat,in contract scrie ca apartamentul este ... (vezi toată discuția)