avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate radubcrisan

Activitate radubcrisan

Buna ziua,

Am incercat de cateva zile sa vad cum e programul de gestiune SAGA PS pt. un I.I. neplatitor de TVA.

Am intampinat o problema la declaratia 392b si anume de exemplu prin contractul de comodat eu am dreptul la o deducere de 1/4 din valoarea facturilor de curent, apa, gaz.

O prima intrebare, la "Intrari" introduc factura totala pt. astfel de furnizori cu care nu am contract direct pe I.I. ? De exemplu pt. curent am 100 RON din care 24 RON TVA, deci voi introduce 100 RON la total si 24 RON TVA sau voi introduce 1/4 din 100 deci 25 RON si TVA din acesti 25 RON adica 6 RON?

Problema e ca daca introduc TVA imi calculeaza la declaratia 392b si TVA-ul asta ceea ce am inteles de la asistentul finaciar ca nu trebuie sa fie inclus in 392b numai furnizori cu care emit factura pe I.I.

Am incercat si varianta sa nu mai introduc TVA-ul in "Intrari" pt. factruri de acest gen dar la 392b totusi imi aduna la valoare "Persoane inregistrate in scopuri TVA"

Ce as putea face?
Am o factura sa zicem in valoare de 100 lei total din care 24 lei TVA eu pot sa deduc doar 45% din aceasta factura, deoarece este o factura de curent pe imobil conform contractului de comodat.

Ce TVA trec in declaratie? TVA la toata factura sau doar TVA la partea deductibila adica TVA la 45 lei, adica 5.47 lei?

Multumesc