avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... SAGA PS : Cum fac cu declaratia 392b legat de TVA ?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

SAGA PS : Cum fac cu declaratia 392b legat de TVA ?

Buna ziua,

Am incercat de cateva zile sa vad cum e programul de gestiune SAGA PS pt. un I.I. neplatitor de TVA.

Am intampinat o problema la declaratia 392b si anume de exemplu prin contractul de comodat eu am dreptul la o deducere de 1/4 din valoarea facturilor de curent, apa, gaz.

O prima intrebare, la "Intrari" introduc factura totala pt. astfel de furnizori cu care nu am contract direct pe I.I. ? De exemplu pt. curent am 100 RON din care 24 RON TVA, deci voi introduce 100 RON la total si 24 RON TVA sau voi introduce 1/4 din 100 deci 25 RON si TVA din acesti 25 RON adica 6 RON?

Problema e ca daca introduc TVA imi calculeaza la declaratia 392b si TVA-ul asta ceea ce am inteles de la asistentul finaciar ca nu trebuie sa fie inclus in 392b numai furnizori cu care emit factura pe I.I.

Am incercat si varianta sa nu mai introduc TVA-ul in "Intrari" pt. factruri de acest gen dar la 392b totusi imi aduna la valoare "Persoane inregistrate in scopuri TVA"

Ce as putea face?
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 17:50, 7 Martie 2014
din cate tin minte saga ps are o problema cu declaratia 392b in sensul ca nu se genereaza corect pentru neplatitori si trebuie tinuta o evidenta separata pentru aceasta declaratie; adresati-va celor care produc software-ul pentru solutinoarea problemei

conform instructiunilor de completare a declaratiei 392b sumele ce vor intra in aceasta declaratie sunt preluate din jurnalele de vanzari respectiv cumparari; aceste jurnale sunt formate din facturile emise de pfa si facturile primite de pfa (adica pe numele pfaului nu pe al titularului); asadar facturile de utilitati nu trebuie sa intre in declaratia 392b

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor completare 392b sevenx sevenx Buna ziua. Sunt nedumerit in privirea completarii declaratiei 392B. Ca SRL neplatitor de TVA am inregistrat toate facturile de la furnizori (din tara sau ... (vezi toată discuția)
Intrebari in legatura cu declaratia 392b (amortizari si jurnalul de cumparaturi) bogdanblue bogdanblue Buna, As dori sa aflu niste raspunsuri la urmatoarele intrebari in legatura cu declaratia 392B daca ma puteti ajuta : 1) Prima intrebare este legata de ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 b chiden chiden DACA NU SUNT PLATITOR TVA ,SUNT OBLIGAT SA DEPUN DECLARATIA 392. (vezi toată discuția)