Buna ziua.
Sunt nedumerit in privirea completarii declaratiei 392B.
Ca SRL neplatitor de TVA am inregistrat toate facturile de la furnizori (din tara sau intracomunitari) trecand valoarea totala a acestora, fara a scrie separat TVA-ul.
In SAGA in Jurnalul de cumparari vanzari, automat TVA-ul este 0.
Mentionez ca ma situez sub 10000E.
1. Pentru o factura de la un furnizor din Romania cu prefix RO las asa cum defalcheaza SAGA?
2. Pentru o factura de la un furnizor intracomunitar, dar platitor de TVA, evident fara prefix RO, trebuie sa fac eu manual defalcarea sau o las la "Persoane neinregistrae in scopuri de TVA"?
Am vazut ca in regulile de completare se mentioneaza
<<Rândul 1 ‐ coloana "TVA" se completează cu valoarea TVA înscrisă în "Jurnalul pentru cumpărări", pentru achizițiile efectuate de la persoane înregistrate în scopuri de TVA. >>
.....insa in cazul meu tot timpul valoarea TVA din jurnal va fi 0, indiferent daca furnizorul este sau nu platitor de TVA.
Aceasta declaratie se completeaza de catre toti agentii economici fie ca sunt sau nu platitori de TVA.Este al treilea an in care completez aceasta declaratie. Deci: iei fiecare factura separat si scoti din ea TVA-ul, fie il copiezi, fie il calculezi tu. Apoi suma totala o treci la persoane platitoare de TVA. Declaratia in sine nu are legatura cu faptul ca tu nu esti platitor de TVA.
Declaratia 392b
iirina_19
Am si eu cateva intrebari si va multumesc daca ma puteti lamuri:
1. Declaratia 392B se depune de toate pfa-urile cu cifra de afaceri pana la 35.000 euro(cf ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.