avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ajutor completare 392B
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ajutor completare 392B

Buna ziua.
Sunt nedumerit in privirea completarii declaratiei 392B.

Ca SRL neplatitor de TVA am inregistrat toate facturile de la furnizori (din tara sau intracomunitari) trecand valoarea totala a acestora, fara a scrie separat TVA-ul.
In SAGA in Jurnalul de cumparari vanzari, automat TVA-ul este 0.
Mentionez ca ma situez sub 10000E.

1. Pentru o factura de la un furnizor din Romania cu prefix RO las asa cum defalcheaza SAGA?
2. Pentru o factura de la un furnizor intracomunitar, dar platitor de TVA, evident fara prefix RO, trebuie sa fac eu manual defalcarea sau o las la "Persoane neinregistrae in scopuri de TVA"?

Am vazut ca in regulile de completare se mentioneaza
<<Rândul 1 ‐ coloana "TVA" se completează cu valoarea TVA înscrisă în "Jurnalul pentru cumpărări", pentru achizițiile efectuate de la persoane înregistrate în scopuri de TVA. >>
.....insa in cazul meu tot timpul valoarea TVA din jurnal va fi 0, indiferent daca furnizorul este sau nu platitor de TVA.

Multumesc.





Multumesc
Cel mai recent răspuns: jbertinik , utilizator 09:17, 18 Februarie 2013
Aceasta declaratie se completeaza de catre toti agentii economici fie ca sunt sau nu platitori de TVA.Este al treilea an in care completez aceasta declaratie. Deci: iei fiecare factura separat si scoti din ea TVA-ul, fie il copiezi, fie il calculezi tu. Apoi suma totala o treci la persoane platitoare de TVA. Declaratia in sine nu are legatura cu faptul ca tu nu esti platitor de TVA.
Multumesc. Se trec si facturile primite de la furnizor din UE care sunt in alta moneda (EUR)?
Din cate stiu eu nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Saga ps : cum fac cu declaratia 392b legat de tva ? radubcrisan radubcrisan Buna ziua, Am incercat de cateva zile sa vad cum e programul de gestiune SAGA PS pt. un I.I. neplatitor de TVA. Am intampinat o problema la declaratia ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b iirina_19 iirina_19 Am si eu cateva intrebari si va multumesc daca ma puteti lamuri: 1. Declaratia 392B se depune de toate pfa-urile cu cifra de afaceri pana la 35.000 euro(cf ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b popgrigore1989 popgrigore1989 Buna ziua, Am o nelamurire la intocmirea declaratiei D392 B, am o firma neplatitoare de TVA, In Registrul de Cumparari am inregistrat facturile cu tot cu ... (vezi toată discuția)