Am o nelamurire la intocmirea declaratiei D392 B, am o firma neplatitoare de TVA, In Registrul de Cumparari am inregistrat facturile cu tot cu TVA deoarece nu imi deduc TVA-ul fiind neplatitoare. Intrebarea mea este in declaratia 392B la pozitia V o sa completez la valoare pe care am inregistrat-o eu in registrul de cumparari adica valoarea fara tva sau o sa trebuiasca sa iau fiecare factura in parte si sa intregistrez valoare fara respectiv tva-ul.
Din jurnal de cumparari, defalcati furnizorii care au codul fiscal cu RO, deci sunt platitori de TVA. Din suma totala deduceti TVA-ul si inscrieti valorile la V Achizitii rand 1( deci valoare+TVA=total achizitii de la furnizori platitori de TVA.)
Diferenta reprezinta achizitiile de la furnizorii neplatitori de TVA, si-i inscrieti la randul 2.
Prin urmare, randul 1 (valoare+TVA) + randul 2 trebuie sa va dea total achizitii.
Spor la treaba!
la coloana valoare facturi de la persoane inregistrare in scopuri TVA se va completa baza de impozitare (valoarea fara TVA), urmand ca TVA-ul sa fie completat la coloana TVA.