avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 392B : nelamurie legat de TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 392B : nelamurie legat de TVA

Am o factura sa zicem in valoare de 100 lei total din care 24 lei TVA eu pot sa deduc doar 45% din aceasta factura, deoarece este o factura de curent pe imobil conform contractului de comodat.

Ce TVA trec in declaratie? TVA la toata factura sau doar TVA la partea deductibila adica TVA la 45 lei, adica 5.47 lei?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
radubcrisan, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:32, 7 Martie 2014
Cit aveti dreptul la deductibilitatea cheltuielilor cu curentul,adica Tva aferent la 45 lei.
La fel se procedeaza cu toate facturile de achizitie,daca ati tinut jurnal cumparari si prestari servici acolo se evidenteaza corect partea de Tva aferent ch. deductibile in procent de "x" %.
Succes!!
:O Nu, nu ... nu e voie ... nu deduceti TVA, caci nu apare factura pe numele celui care vrea sa faca deducerea (ca sa deduci TVA pe numele tau, trebuie sa iti apara codul tau de TVA pe factura aia, ceea ce in cazul dvs nu se intampla :tooth: )
Deduceti doar cheltuiala pe baza de decont cu cheltuiala si dispozitie de plata de caserie pe numele proprietarului pe care s-a facturat curentul, comodantului.
Sa intelegem de aici ca putem trece in D392B si cheltuielile care nu sunt pe PFA, apartin proprietarului si pentru care PFA-ul are contract de comodat ?
Dpmdv, cheltuielile sunt deductibile, dar TVA-ul nu este (decat daca exista factura pe cif-ul PFAului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile ptr. pfa ionelastr ionelastr Factura la curentul electric poate intra la cheltuieli deductibile daca am un contract comodat?Factura nu este pe numele meu. (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile limitat - intrepr.individuala cristian_conea cristian_conea Buna ziua, Sunt titular de I.I. platitor de TVA. Sediul este la mine acasa (am contract de comodat pe 20% din spatiul apartamentului) si contract de comodat ... (vezi toată discuția)