Buna ziua,
Sunt titular de I.I. platitor de TVA. Sediul este la mine acasa (am contract de comodat pe 20% din spatiul apartamentului) si contract de comodat pe auto propriu cu care ma deplasez la locul desfasurarii activitatii.
1) stiu ca la cheltuielile de protocol nu intra alcoolul si tutunul; deci daca am cheltuieli de 500 lei pe protocol din care 100 lei sunt pt.alcool si tutun, numai 400 lei sunt deductibili, nu? de fapt 336 lei sunt deductibili la calculul impozitului, iar 64 lei reprezinta TVA-ul din acesti 400 lei si ii trec la deducerea de TVA. Corect? (binenteles ca totul se intampla in cadrul limitei de 2%)
2) Chelt. sociale se calculeaza ca 2% din fondul de salarii. Daca nu am fond de salarii pt.ca nu am angajati, inseamna ca aceste cheltuieli nu se pot deduce? Deci nu pot deduce vacanta pe care am petrecut-o eu, cel care face banii?
3) M-am inscris la o pensie privata (pilonul 3). Banuiesc ca imi pot deduce in limita a 400 euro/an cheltuiala cu aceasta pensie, cu toate ca ea e facuta (normal) pe numele meu (XYZ) si nu pe XYZ Intrepr.Individuala.
4) Cheltuala cu impozitul pe auto este deductibila?
5) Cum calculez Cheltuielile pt.functionarea, intretinerea si reparatiile sediului ?
Aplic 20% la chitantele lunare de la intretinere? Apoi 20% la factura de curent? Si iarasi 20% la impozitul pe care-l platesc la Primarie?
Daca pun ferestre de termopan sau usa metalica la intrare, pot aplica si la acestea 20%?
Deocamdata atat, multumesc pt.raspunsuri!
~ final discuție ~