Nu cunosc istoricul familiei batranei,stiu doar ce mi-a spus ea,ca nici un mostenitor nu stie de acest teren,deoarece ea este singura care il mai lucra,ceilalti fiind prin alte zone ale tarii sau strainatati.Pe nimeni nu il mai intereseaza pamantul acesta...!Si batrana este destul de bolnava ca sa mai umble sa rezolve situatia juridica...!Si eventualii mostenitori nu se mai stie care sunt...!
Dar din cate am mai citit ,acest act de donatie,pe viitor urmasii celui care ti-a donat un bun imobil pot deschide proces si au sanse mari de castig sa recupereze bunul donat!Este adevarat?Va intreb deoarece si eu vreau sa obtin o casa de la sora mea,si ca sa nu platesc sume imense prin vanzare-cumparare,as vrea sa imi faca donatie!Este indicat asa ceva?
De unde se scot actul de proprietate al bunicului si certificatul de mostenitor pt actualii proprietari?Cum se procedeaza?Sau alta varianta mai simpla nu exista?Mersi!
Buna ziua!Am si eu o dilema!Si anume,vreau sa cumpar un teren intravilan(gradina),terenul respectiv nu sa mai lucrat de 30 de ani,si nici impozit nu s-a mai platit deloc la el.Ultimul proprietar la cartea funciara este bunicul actualei proprietare,si nu s-au mai facut succesiuni de atunci(aproximativ 33 de ani).Proprietara este o batrana de 70 de ani si mai are un frate de 63 de ani,ei doresc sa imi vanda!Dar de acuma incepe problema,eu cum ar trebui sa procedez ca sa fiu in regula cu actele,sa nu ma trezesc peste cativa ani cu eventuali mostenitori sa isi ceara partea?Din spusele batranei,bunicul ei a mai avut doi copii,dar nu stiu de acest teren(sunt sigur morti),doar batrana cu fratele ei stiu de acest teren!As putea sa merg la un notar cu amandoi si sa m-i se vanda terenul fara succesiune?Si primaria nu se putea sa confiste acest teren intre timp pentru ca nu s-a platit impozit?