avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt pasii pentru un act de donatie a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt pasii pentru un act de donatie a unui apartament si cat costa dpdv notarial (sau alte taxe)?

Cum ar putea parintii mei sa faca un act de donatie al unui apartament pe numele meu si al fratelui meu? Care ar fi taxele ce ar trebui platite (si unde in afara de notariat)?
Cel mai recent răspuns: agape_exc , utilizator 08:16, 9 Martie 2014
actul de donatie se incheie in forma autentica la notar, costurile sunt mici, mergeti la notar si intrebati.
Dar din cate am mai citit ,acest act de donatie,pe viitor urmasii celui care ti-a donat un bun imobil pot deschide proces si au sanse mari de castig sa recupereze bunul donat!Este adevarat?Va intreb deoarece si eu vreau sa obtin o casa de la sora mea,si ca sa nu platesc sume imense prin vanzare-cumparare,as vrea sa imi faca donatie!Este indicat asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie manusa manusa Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire: mama mea vrea sa-i lase fratelui meu casa ca si donatie (eu sunt sora lui si sunt total de acord). Va rog ... (vezi toată discuția)
Lmpartirea mostenirii inainte de moartea parintilor victoriavic victoriavic Buna ziua, am un subiect destul de delicat si de lung, dar sper sa aiba cineva timpul si bunavointa si timpul necesar sa imi raspunda cu informatiie necesare. ... (vezi toată discuția)
Acte necesare donatie costicarosu costicarosu sora mea vrea sa-mi doneze casa de la tara, ea nu are urmasi si sotul ei a decedat. Ce acte imi trebuiesc? va multumesc (vezi toată discuția)