avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte necesare donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte necesare donatie

sora mea vrea sa-mi doneze casa de la tara, ea nu are urmasi si sotul ei a decedat. Ce acte imi trebuiesc?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 11:56, 24 Septembrie 2009
Va trebuie titlul de proprietate asupra imobilului (contract de vanzare cumparare sau alt act care dovedeste dreptul ei de proprietate asupra imobilului), certificat fiscal si extras de carte funciara (nu poate sa va doneze imobilul decat daca acesta este intabulat).
Oricum donatia poate fi facuta numai la un notar, asa ca mai bine apelati la un notar si va va explica exact ce acte va trebuie.
Actele sunt cele aratate de catre colegul alexgrigoriu, dar opinia mea este sa faca sucesiunea si mai apoi vinzare si nu donatie intrucat costurile sunt aceleasi si pentru una si pentru cealalta, actele sunt aceleasi, amandoua situatii presupun transferul dreptului de proprietate, dar donatia este supusa reductiunii, mai ales ca mostenitor al sorei sunt parintii, iar in lipsa lor d-voastra ca frate.
Mergeti oricum la notar care este singurul in masura sa va indrume cu certitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum intabulez casa dacă actele depuse nu sunt în concordanta cu cadastrul? moraru crstian moraru crstian Acum citiva ani tatal meu mi a vindut jumate din curte cu act vinzare cumparare facind cadastru pe toata curtea si a dezmembrat acum cind am fost la cartea ... (vezi toată discuția)
Donatie teren+casa Cristina Pandrea Cristina Pandrea Buna seara, Doresc sa donez o casa si teren surorii mele. Mentionez ca este casatorita. Ma intereseaza care sunt pasii de urmat,ce documente sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare imobil cu plata in rate fm_2511 fm_2511 Parintii mei detin in proprietate un teren+casa de locuit, au doi copii (eu+sora mea). Impreuna cu parintii am stabilit o « impartire » a ... (vezi toată discuția)