Casa e bun comun ?A fost dobandit acest bun imobil de la data casatoriei ?In ce conditii.Oferiti-ne mai multe detalii , pentru un raspuns mai aproape de adevar .
Potrivit Art. 31 din C. fam:(la data 04-mai-2006 Art. 31 din titlul I, capitolul III, sectiunea II a se vedea jurisprudenta Decizia nr. 279 din 04-mai-2006 )
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a)bunurile dobândite înainte de încheierea căsătoriei;
b)bunurile dobândite în timpul căsătoriei prin moştenire, legat sau donaţie, afară numai dacă dispunătorul a prevăzut că ele vor fi comune;
................
Corecta preciarea colegului apaidiu , bunurile dobandite prin acte de donatie au calitatea de bunuri proprii , fiind exceptate de la comunitatea matrimoniala de bunuri .Insa , in acest caz ,unul din soti vrea sa dispuna cu titlu gratuit asupra unui bun .Am cerut cateva informatii care sa ma conduca catre calificarea naturii acestui bun , fiind propriu sau comun
Actele de dispozitie ce au ca obiect instrainarea unui bun proprietate comuna in devalmasie sunt perfectate existand consimtamantul ambilor soti , altminteri , sanctiunea e nulitatea relativa.
Daca e bun propriu, dispune de el dupa cum doreste.
casa este a parintilor nostri. mama se gandeste sa i-o lase fratelui meu ca si donatie dar fratele meu trece printr-o perioada grea cu sotia lui s nu ar vrea sa riste sa ii ia jumatate din casa.
Deci, sa inteleg ca acel act de donatie ii ofera fratelui meu dreptul asupra casei indiferent de ce o sa urmeze(divort).
Mostenire
ContSters192876
Ce fel de act trebuie sa fac pentru a imi ramane casa parintilor mie, fara sa poata a fi impartita cu fratele, sau sotul meu in caz de divort. Multumesc (vezi toată discuția)
Proprietarii casei
Corina271
Am si eu o nelamurire.
Eu port numele sotului si mama mea vrea sa faca acte pe casa.Cum trebuie sa procedam?
Trebuie sa-l treaca si pe sotul meu in actul de ... (vezi toată discuția)