avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare contract vanzare-cumparare

Buna ziua,
As dori sa stiu in ce conditii se poate modifica un contract de vanzare-cumparare.
Parintii mi-au cedat o garsoniera, pentru care am facut un contract de vaznare-cumparare cu drept de uzufruct la notariat.
Contractul este incheiat intre mine si parinti si as dori sa apara pe contract si numele sotiei. Se poate modifica in vre-un fel ? Stiu ca o solutie este ca ai mei sa rascumpere apartamentul si sa face un nou contract de vaznare-cumparare intre ei si mine si sotia, dar nu vreau sa mai platesc de doua ori taxa la notar. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: GAGIU1982 , utilizator 12:57, 17 Iunie 2009
Cand a-ti cumparat apartamentul erati casatorit ? Daca raspunsul este da, atunci bunul respectiv este bun comun si deci, nu trebuie neaparat sa apara si numele sotiei in cuprinsul contractului.
Vreti sa apara numele musai sau vreti sa fie comun bunul?
Astept si eu lamuriri despre data casatoriei si a incheierii contractului de vanzare.
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
Daca nu era casatorit , iar acest imobil are calitatea unui bun propriu , dispuneti , printr-o conventie , ca acesta sa faca parte din comunitatea matrimoniala de bunuri.
(va fi apreciat ca orice alt bun dobandit in timpul casatoriei , avand calitatea de bun proprietate comuna in devalmasie , iar i n cazul impartelii , sotia va avea un drept asupra acestuia)
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu merge asa, ca azi legea spune ce regim are fiecare bun, nu facem noi conventii sa schimbam regimul legal!
Eu am specificat , mai sus , daca acest bun a fost dobandit inaintea casatoriei , deci are calitatea de bun propriu , sotul proprietar , dispunand in mod liber si neingradit de acest drept de proprietate , poate incheia in acest sens o conventie , prin care sa dispuna ca acest bun sa faca parte din comunitatea matrimoniala de bunuri .
Totusi , devalmasia nu e exclus sa se nasca dintr-o conventie , dupa cum afirma Liviu Pop.
Daca , insa , bunul a fost dobandit in timpul casatoriei , e clar ca e bun comun , orice conventie derogatorie fiind nula.(amintesc aici art 30 Cod Fam.), normele fiind imperative...
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Adaugare sotie pe contract apartament Ciprian001 Ciprian001 Buna ziua, Acum un an am cumparat un apartament dar nu eram casatorit cu logodnica cu care m-am casatorit anul acesta in Iulie, motiv pentru care la vremea ... (vezi toată discuția)
Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc ... Jydanul68 Jydanul68 Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc sa o trec in acte si pe sotia mea,cum procedez? (vezi toată discuția)
Pot fi trecuta in contract? hope72 hope72 buna ziua sunt casatorita de 20 de ani am o fata de 19 ani. problema eate apartamentul in care locuiesc, este primit donatie de la \'\'draguta\'\' de soacra ... (vezi toată discuția)