Buna ziua,
As dori sa stiu in ce conditii se poate modifica un contract de vanzare-cumparare.
Parintii mi-au cedat o garsoniera, pentru care am facut un contract de vaznare-cumparare cu drept de uzufruct la notariat.
Contractul este incheiat intre mine si parinti si as dori sa apara pe contract si numele sotiei. Se poate modifica in vre-un fel ? Stiu ca o solutie este ca ai mei sa rascumpere apartamentul si sa face un nou contract de vaznare-cumparare intre ei si mine si sotia, dar nu vreau sa mai platesc de doua ori taxa la notar. Va multumesc
Cand a-ti cumparat apartamentul erati casatorit ? Daca raspunsul este da, atunci bunul respectiv este bun comun si deci, nu trebuie neaparat sa apara si numele sotiei in cuprinsul contractului.
Daca nu era casatorit , iar acest imobil are calitatea unui bun propriu , dispuneti , printr-o conventie , ca acesta sa faca parte din comunitatea matrimoniala de bunuri.
(va fi apreciat ca orice alt bun dobandit in timpul casatoriei , avand calitatea de bun proprietate comuna in devalmasie , iar i n cazul impartelii , sotia va avea un drept asupra acestuia)
Eu am specificat , mai sus , daca acest bun a fost dobandit inaintea casatoriei , deci are calitatea de bun propriu , sotul proprietar , dispunand in mod liber si neingradit de acest drept de proprietate , poate incheia in acest sens o conventie , prin care sa dispuna ca acest bun sa faca parte din comunitatea matrimoniala de bunuri .
Totusi , devalmasia nu e exclus sa se nasca dintr-o conventie , dupa cum afirma Liviu Pop.
Daca , insa , bunul a fost dobandit in timpul casatoriei , e clar ca e bun comun , orice conventie derogatorie fiind nula.(amintesc aici art 30 Cod Fam.), normele fiind imperative...