Buna ziua,
Acum un an am cumparat un apartament dar nu eram casatorit cu logodnica cu care m-am casatorit anul acesta in Iulie, motiv pentru care la vremea respectiva am fost trecut doar eu pe contractul de vanzare-cumparare. As dori sa stiu (pana sa ajung la un notar) ce presupune adaugarea sotiei pe contractul de cumparare al apartamentului.
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Multumesc de raspuns, dar ma refeream la actiunea in sine nu la efectele actiunii (poate n-am fost foarte clar in mesajul initial).
Citisem undeva ca e nevoie sa astept sa treaca 1 an de la casatorie sau ceva de genul.
Am de gand sa ajung la un notar dar am pus intrebarea pentru a ma duce la notar cu "lectiile facute".
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu o puteti face decat prin donatie intrucat vanzarea intre soti nu este permisa.
O deranjeaza pe sotie ca nu este proprietara si nu ar avea drepturi asupra locuintei? In cazul in care nu o "parasiti" prin divort tot va deveni mostenitoare indiferent ca locuinta era bunul dvs. propriu dobandit inaintea casatoriei.
Transferul unei cote parti din proprietate presupune intocmirea unui act de donatie la notar si plata taxelor aferente, cadastru, intabulare .
Parerea mea este ca atata timp cat exista dragoste nu vad rostul ca un sot sa devina co-proprietar pe bunurile celuilalt sot dobandite anterior casatoriei. Conform legii bunurile se mostenesc intre soti.
Nu trebuie sa asteptati niciun an, nu cred ca scrie nicaieri acest lucru, ii puteti transfera toate bunurile sau parte din ele imediat dupa ce ati semnat actul de casatorie.
Vanzarea intre soti este permisa, potrivit Codului civil in vigoare.
(art. 317 din actualul Cod Civil prevede că fiecare soţ poate să încheie orice acte juridice cu celălalt soţ sau cu terţe persoane. Astfel, legea nu mai interzice vânzarea între soţi, aceștia putând încheia între ei atât contracte de vânzare-cumpărare, cât și de schimb, donaţie, și orice alte acte de transfer al dreptului de proprietate.)
Donatiile intre soti, de asemenea, sunt realizabile, insa pot fi revocate , in timpul casatoriei .