Buna ziua,
Acum un an am cumparat un apartament dar nu eram casatorit cu logodnica cu care m-am casatorit anul acesta in Iulie, motiv pentru care la vremea respectiva am fost trecut doar eu pe contractul de vanzare-cumparare. As dori sa stiu (pana sa ajung la un notar) ce presupune adaugarea sotiei pe contractul de cumparare al apartamentului.
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Puteti schimba regimul matrimonial in caz ca aveti altul si nu pe cel al comunitatii conventionale dupa un an de la casatorie si incheia o conventie la notar prin care includeti acest bun in comunitatea de bunuri.
Daca sunteti casatoriti sub regimul comunitatii legale, oricum nu puteati sa vindeti o cota, devenea bun comun.
Ar fi bine pt dvs sa ii donati o parte din bun, daca lucrurile nu merg bine puteti revoca donatia pe perioada casatoriei.
Depinde de situatia concreta: a contribuit si ea cu bani, parintii ei, nu a contribuit si doriti sa aiba si ea un drept, in ce cazuri sa aiba acel drept, care e finalitatea drepturilor, daca doriti sa fie revocabil sau nu actul cum arata cineva mai sus etc.
Puteti intreba si la notar variantele, dar ar trebui sa stati sa discutati despre ele ceva timp sa le intelegeti efectele juridice inainte sa alegeti.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Ideea este ca nu conteaza pentru mine cat a participat ea la achizitionarea apartamentului, voiam doar sa aflu care sunt posibilitatile pentru a o trece si pe ea pe actul de vanzare-cumparare. Oricum inteleg faptul ca optiunile sunt limitate.
Din ce inteleg donatia poate fi atacata mai incolo si nu pare a fi aceasta solutia care ma intereseaza (doresc ca ambii sa avem drepturi egale).
Ideea de mai sus cu schimbarea regimului matrimonial pare a fi cea mai buna solutie (asta daca am inteles eu bine ce presupune - lucru care mi-l va explica mai bine notarul presupun).