avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc ...

Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc sa o trec in acte si pe sotia mea,cum procedez?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:37, 30 Decembrie 2023
" .... Cea mai simplă variantă pentru ca bunul să devină bun comun (în coproprietate pe cote-părți sau devălmașă) rămâne folosirea mecanismului convenției matrimoniale, respectiv încheierea de către soți a unei convenții prin care se alege regimul comunității convenționale și se introduce o clauză prin care bunul X, anterior bun propriu al soțului A va fi introdus în comunitatea de bunuri a soților fie în devălmășie, fie devine bunul coproprietate a soților pe cote-părți (în cotă parte de 1/2 pentru fiecare sau orice altă cotă pe care soții o consideră corespunzătoare contribuției la achiziționarea bunului). ... "
[ link extern ] /
În cazul unui divort, veti imparti casa. Poate nu ar trebui sa schimbați regimul matrimonial, ci sa ii donati jumatate din casa. Asa macqr va puteti răzgândi în timpul casatoriei.
Casa dobandita inainte de casatorie este bun propriu , astfel ca nu poate face obiectul unui partaj de bunuri comune in cazul unui divort.
Nu ati inteles, era vb de faptul ca il fac comun prin schimbarea regimului, asa cum i-ati sugerat, asta insemana ca fiind bun comun asa cum își dorește domnul acum, o vor imparti dacq divorțează.
Dacă în schimb, ii doneaza o cota, donatia poate fi revocata.
Despre asta vorbeam.
Ca acum e bun propriu, asta știe și domnul ca de aia întreabă cum îl face comun.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dobandita in timpul casatoriei? ramonacancu ramonacancu sunt casatorita si urmeaza ca sotul meu sa primeasca mostenire de la mama lui un teren pe care urmeaza sa ridicam o casa. as vrea sa stiu -este acest teren si ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)