Buna ziua,
As dori sa stiu in ce conditii se poate modifica un contract de vanzare-cumparare.
Parintii mi-au cedat o garsoniera, pentru care am facut un contract de vaznare-cumparare cu drept de uzufruct la notariat.
Contractul este incheiat intre mine si parinti si as dori sa apara pe contract si numele sotiei. Se poate modifica in vre-un fel ? Stiu ca o solutie este ca ai mei sa rascumpere apartamentul si sa face un nou contract de vaznare-cumparare intre ei si mine si sotia, dar nu vreau sa mai platesc de doua ori taxa la notar. Va multumesc
Perfect de acord cu ce spui Avlil... insa , fara a parea ca vreau sa judec e cineva, se pare ca nu e situatia de fata... insa o solutie la ce a cerut utilizatorul... nu vad decat rezolutiunea si incheierea unui nou contract, pentru ca asa cum a spus si avlil conventie pt starea de devalmasie nu se prea poate decat teoretic...
Mai mult, de ce e musai sa fie trecuta in contract cand fff bine, sotul poate sa-i lase ei la divort apartamentul cu totul?#-o
Nici eu nu inteleg sensul acestui demers al utilizatorului.Totusi, astfel cum am mai spus anterior si cum , de altfel, si Irina a concis, singura solutie in cazul asta ar fi rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere incheiat cu utilizatorul si incheierea unui nou contract de vanzare-cumparare in care ambii soti sa aiba calitatea de cumparatori. Singura problema cu care nu as fi de acord cu Irina, este aceea ca in eventualitatea unui divort, in situatia actuala a contractului, acest bun este un bun propriu si nu ar intra in masa partajabila a bunurilor comune.
Pai in situatia actuala, e clar ca apartamentul respectiv este un bun propriu ce nu va fi inclus la masa partajabila.
Chiar si in eventualitatea in care se face un nou contract si sunt trecuti ambii soti, calitatea apartamentului de bun comun este discutabila entru ca se poate dovedi de sot faptul ca banii au fost numai ai lui coroborat cu declaratiile parintilor... asa ca nu vad care este pana la urma scopul... Avlil a spus cel mai bine ca casatoria nu e o afacere ceea ce se pare ca se incearca acum... dar in fine...