Buna ziua,
Sunt interesat sa deschid un fel de restaurant cu autoservire in orasul Pitesti si doresc sa profit de programul SRL-D. In acest moment am 10.000 de euro si cu inca 10.000 de la stat sper sa reusesc.
Ajutorul de la stat il pimesc imediat dupa ce infiintez firma sau dupa un timp ?
Ma intereseaza cat de repede pot sa intru in posesia banilor fiindca am nevoie de ei pentru a instala toate lucrurile necesare acestei activitati.
Eventual daca este freun domn/doamna avocat din Pitesti care ma poate ajuta cu tot, infiintare firma, etc.
Ce inseamna taxare inversa ? Tocmai am fost sa-mi cumpar o masina din Germania si am platit o suma destul de mare cuiva ca sa-mi ia masina pe firma lui si apoi sa-mi faca factura catre mine. Pe factura, la casuta cu TVA scrie: inclus si nedeductibil. Prin urmare, trebuie sa existe o portita legala care sa-mi permita sa aduc auto din Germania fara sa fie platit TVA-ul.
Multumesc pentru raspuns. Sutele de autovehicule care intra in tara lunar si nu se plateste pt ele TVA cum se face ? Daca este ilegal, de ce se aduc masini din afara de peste 10 ani prin acest sistem ?
Buna ziua,
Doresc sa stiu forma legala pentru a achizitiona autoturisme din Germania fara plata TVA. Am vazut pe site-urile de specialitate ca sunt o multime de autoturisme venite din Germania la care nu s-a platit TVA si nu se va plati. Cum pot sa fac acelas lucru, dar sa nu intru in ilegalitate.
N-am avut firma pana acum, deci m-as putea incadra la SRL-D.
Astept raspuns cat mai repede posibil si daca este vreun domn din judetul Arges care este specializat pe domeniu si ma poate ajuta, rog sa ia legatura cu mine pentru a incepe procedurile legale de infiintare a firmei.
Acum circa 40 de zile am cumparat din Bucuresti o replica de Samsung Galaxy S4 cu pretul de 1250 de lei, iar valoarea reala a copiei este de 300 de lei. Am fost la politie in Bucuresti, am depus plangerea,, dar mi-au spus ca trebuie sa-l dau in judecata daca vreau sa am ceva sanse sa-mi recuperez banii. Imi puteti spune care este procedura ? Trebuie sa astept pana se finalizeaza ancheta la politie sau pot sa il dau in judecata de acum ? Am avut martor pe fratele meu, am doar numele si numarul de telefon ale infractorului (fara adresa). Sunt din Mioveni judetul Arges.