avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitionare intracomunitara autoturisme fara plata ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitionare intracomunitara autoturisme fara plata TVA

Buna ziua,
Doresc sa stiu forma legala pentru a achizitiona autoturisme din Germania fara plata TVA. Am vazut pe site-urile de specialitate ca sunt o multime de autoturisme venite din Germania la care nu s-a platit TVA si nu se va plati. Cum pot sa fac acelas lucru, dar sa nu intru in ilegalitate.
N-am avut firma pana acum, deci m-as putea incadra la SRL-D.
Astept raspuns cat mai repede posibil si daca este vreun domn din judetul Arges care este specializat pe domeniu si ma poate ajuta, rog sa ia legatura cu mine pentru a incepe procedurile legale de infiintare a firmei.
Ultima modificare: Vineri, 26 Decembrie 2014
Kevin98, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 18:16, 28 Decembrie 2014
Pentru autovehiculele noi, toate persoanele platesc TVA in Romania, persoana juridica inregistrata in scopuri de TVA va aplica TVA prin taxare inversa si va depune la dosarul de inmatriculare o copie a CIF. Persoana fizica sau cea juridica neinregistrata in scopuri de TVA va depune la ANAF decontul special de TVA si va plati efectiv TVA, dupa care va obtine “Certificatul privind atestarea platii taxei pe valoarea adaugata, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi”, care se adauga la dosarul de inmatriculare.

Pentru autovehiculele considerate second-hand, persoana juridica inregistrata in scopuri de TVA datoreaza TVA in Romania, prin aplicarea taxarii inverse si depune la dosarul de inmatriculare o copie a CIF. Persoana fizica sau persoana juridica neinregistrata in scopuri de TVA nu datoreaza TVA in Romania, va plati TVA in tara de origine. Va obtine de la ANAF certificatul din care reiese ca nu datoreaza TVA in Romania, pe care il va depune la dosarul de inmatriculare.
Multumesc pentru raspuns. Sutele de autovehicule care intra in tara lunar si nu se plateste pt ele TVA cum se face ? Daca este ilegal, de ce se aduc masini din afara de peste 10 ani prin acest sistem ?
Cu placere.Pe acest forum veti primi raspunsuri despre cum se fac lucrurile legal.Taxarea inversa nu inseamna ca se plateste TVA
Ce inseamna taxare inversa ? Tocmai am fost sa-mi cumpar o masina din Germania si am platit o suma destul de mare cuiva ca sa-mi ia masina pe firma lui si apoi sa-mi faca factura catre mine. Pe factura, la casuta cu TVA scrie: inclus si nedeductibil. Prin urmare, trebuie sa existe o portita legala care sa-mi permita sa aduc auto din Germania fara sa fie platit TVA-ul.
Cine face achizitia'? Dumneavostra sau firma"?

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara olanda vdeny vdeny Buna ziua, O sc din RO neplatitoare de TVA, neinregistrata in registrul intracomunitar, cumpara din Olanda o masina SH. Firma de acolo este platitoare de ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism din germania iondir iondir Doresc sa achizitionez un auto din Germania. Acolo achit contravaloarea lui cu TVA sau fara TVA? Daca se achita cu TVA mai platesc TVA in tara sau care este ... (vezi toată discuția)