avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Activitate Albert27

Activitate Albert27

Buna ziua,
Am fost pfa timp de 3 ani, timp in care am avut incasari doar 2 ani (firma ne-a obligat sa ne facem pfa). Nu am fost niciodata sa fac declaratiile anuale (220 sper sa nu gresesc) la administratia financiara si nu am platit niciodata impozitele. In 2012 am fost la Registrul Comertului si am depus actele pt inchidere, a fost aprobat, doar ca nu am mai mers la AF sa inchid si de acolo.
Acum am vazut ca pfa-ul este dizolvat cu lichidare (radiere) - exact asa scrie.
Vreau sa va intreb ce s-a intamplat cu datoriile mele (de la ANAF nu am mai primit nimic vis-a-vis de aceste datorii), este posibil ca acestea sa fi disparut?
Va multumesc,
Albert
Buna ziua,
Firma la care lucrez in prezent a disponibilizat toate posturile din tara (post ce-l ocupam eu) si ne-au obligat sa ne dam demisiile cu acordul partilor. As vrea sa-i intreb pe cei in masura de pe acest forum ce trebuie sa fac sa pot obtine salariul compensatoriu. Mentionez ca in contractul colectiv de munca este specificat un salariu compensatoriu. Din cate am mai citit prin codul muncii, am inteles ca firma trebuia sa anunte la ITM cu cel putin 30 de zile ca va disponibiliza posturile, ceea ce ei nu au facut. In plus salariile ne sunt intarziate chiar si cu o luna de zile (trebuia sa iau salariul aferent lunii februarie de 2 saptamani). Sunt in preavizul de 20 de zile, iar pe data de 20 a acestei luni contractul se incheie.
As vrea sa stiu daca pe data de 20 cand fac lichidarea, acestia sunt obligati sa-mi dea toate drepturile salariale, plus banii pe concediu?
Daca merg la ITM pot afla daca au depus acea instiintare cu cel putin 30 de zile cu privire la disponibilizarea posturilor, iar daca nu, ce pot face in acest caz?
Va multumesc pentru orice informatie!
Numai bine
Răspuns la discuția Poprire salariu, un mic ajutor
Va multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca art.780 alin.5 litera C nu mi se adreseaza. As dori sa va intreb: totusi acest articol cui se adreseaza? Multumesc inca odata.
Salutare,
Am doua popriri pe salariu si as dori sa stiu daca angajatorul trebuie sa imi retina din salariu din prima luna cand a primit aceasta instiintare. Am citit in codul civil art.780 alin.5 litera C (sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi). As dori sa va intreb daca acest articol se poate aplica si in cazul meu (sunt angajat).
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Multumesc,
Albert