avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu, un mic ajutor
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu, un mic ajutor

Salutare,
Am doua popriri pe salariu si as dori sa stiu daca angajatorul trebuie sa imi retina din salariu din prima luna cand a primit aceasta instiintare. Am citit in codul civil art.780 alin.5 litera C (sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi). As dori sa va intreb daca acest articol se poate aplica si in cazul meu (sunt angajat).
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Multumesc,
Albert
Cel mai recent răspuns: Albert27 , utilizator 22:08, 10 Martie 2014
Angajatorul este obligat sa infiinteze imediat poprirea in caz contrar va primi amenda . Daca aveti mai multe popriri, toate insumate nu vor depasi 1/2 din salariul lunar .
Va multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca art.780 alin.5 litera C nu mi se adreseaza. As dori sa va intreb: totusi acest articol cui se adreseaza? Multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salar adys69 adys69 Buna ziua. Mi sa emis o poprire salariala 30%. A ajuns instiintarea la firma unde lucrez. Am citit undeva in codul de procedura civila , art 780, aliniatul ... (vezi toată discuția)
Incalcarea normelor noului cod de procedura civila de catre banca user43 user43 Sunt pensionar si am fost executat silit ptr un credit de nevoi personale. Executorul nu a transmis adresa de instituire a popririi catre Casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Termenul de 3 luni de la infiintare poprire BoGy_NBA BoGy_NBA Buna ziua, Citesc in articolul 780 alin 5 litera C Cod Procedura Civila ca in mod normal nu ar trebui poprite veniturile din salariu pe o perioada de 3 luni ... (vezi toată discuția)