Buna ziua !
Am urmatoarea situatie: sunt nascut in noiembrie 1951 si am cotizat timp de 38 ani, din 1975 pana in prezent. Am lucrat in perioda 1975-1979( 3 ani si doua luni) in conditii conform anexa 3(pct.I) din HG 1294/2001, grupa I de munca , restul perioadei in conditii normale.
Va rog a ma sprijini cu urmatoarele informatii:
1) Care e varsta de pensionare la termen in situatia mea ?
2) Daca pot iesi la pensie anticipat/anticipat partial si care este cota de penalizare a pensiei pana la varsta de pensionare normala ?
3) Daca pensionat anticipat(nu partial) mai pot activa cu contract de munca la o societate comerciala ?
Cu multumiri anticipate .
Buna ziua ,
Am urmatoarea situatie juridica:
am cumparat o locuinta in baza Legii nr.112/95. Ulterior ,in baza unei hotararii judecatoresti definitive si irevocabile,in anul 2012, mi s-a anulat contractul de vanzare-cumparare(rea credinta=lipsa minime diligente).
Intre timp , in noiembrie 2013,am primit prin executor judecatoresc o notificare de evacuare a locuintei, persoana indreptatita detinand deja o dispozitie pe Legea 10, de punere in posesie ,emisa de PMB.
In anul 2007 , in timpul judecarii dosarului de anulare, persoana indreptatita a initiat un proces de revendicare ,care a fost suspendat pana la solutionarea primului dosar. In luna decembrie 2013 , instanta a repus pe rol dosarul de revendicare continuind judecarea.Ridicarea suspendarii s-a facut in baza sentintei definitive si irevocabile de anulare a contractului pe Legea 112.Instanta de fond a dat o hotarare la acelasi termen cu ridicarea suspendarii , de admitere a cauzei(nu avem inca redactarea hotararii). Din punctul meu de vedere ,dosarul de revendicare nu mai are obiect ,atata timp cat s-a obtinut o dispozitie de punere in posesie si s-a trimis o notificare de evacuare !? Care poate fi substratul continuarii de catre persoana indreptatita a acestui proces ?
Cu multumiri anticipate !