avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partial/ 3 ani grupa I de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partial/ 3 ani grupa I de munca

Buna ziua !
Am urmatoarea situatie: sunt nascut in noiembrie 1951 si am cotizat timp de 38 ani, din 1975 pana in prezent. Am lucrat in perioda 1975-1979( 3 ani si doua luni) in conditii conform anexa 3(pct.I) din HG 1294/2001, grupa I de munca , restul perioadei in conditii normale.
Va rog a ma sprijini cu urmatoarele informatii:
1) Care e varsta de pensionare la termen in situatia mea ?
2) Daca pot iesi la pensie anticipat/anticipat partial si care este cota de penalizare a pensiei pana la varsta de pensionare normala ?
3) Daca pensionat anticipat(nu partial) mai pot activa cu contract de munca la o societate comerciala ?
Cu multumiri anticipate .
Cel mai recent răspuns: mircea1151 , utilizator 15:45, 11 Martie 2014
1-65 de ani
2-Pensie anticipata partiala cand doriti.La acest moment(62 de ani si 4 luni)penalizarea este de 24%.
3-Nu.
Scuze , dar cei 3 ani de munca grupa I , nu se regasesc nicaieri ? La termen de pensionare sau la vechimea in munca ?
Pentru 3 ani de grupa I-a,nu se acorda stagiu aferent(perioada suplimentara la vechimea in munca),nici reducere de varsta.
Se acorda doar punctaj suplimentar de 50%.
Stiti cumva ce contine anexa 3 din HG 1294/2001 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procent penalizare pensie anticipata rududoo rududoo Locurile de munca de gr I au fost echivalate cu conditii deosebite (lg.263). Eu realizez un stagiu in aceasta grupa de 15 ani si 1 luna (stagiul complet de ... (vezi toată discuția)
Pensionare gabitza1007 gabitza1007 tatal meu are varsta de 59 de ani impliniti.are vechime in munca din anul 1969 si pana in prezent, in momentul de fata lucrand cu contract de munca.de pe ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare catalinaelenavochita catalinaelenavochita mama mea e nascuta in August 1961, activez in campul muncii de 32 de ani. Varsta standard de pensionare este 62 ani si 1 luna. Are grupa a II-a care-i reduce ... (vezi toată discuția)