Tatal meu a decedat in ianuarie acest an si a lasat in urma un credit neachitat in valoare de aproximativ 6000 eur. Mama figureaza ca si garant platitor dar, din cauza veniturilor mici, nu poate achita rata lunara.
In urma dezbaterii mostenirii - dupa decesul tatalui meu - mama detine jumatate din apartament, iar eu si fratele meu mai mic cate un sfert.
As dori sa stiu daca banca creditoare poate executa silit apartamentul in acest caz? Mentionez ca mama nu mai detine alte proprietati.
Tatal meu, decedat in 21.01.2014, are un contract de credit pe care banca l-a acordat fara o asigurare de viata atasata, desi tatal meu era la o varsta inaintata la momentul achizitionarii creditului.
In conditiile contractului de credit, mama trebuie sa achite in continuare ratele lunare. Am instiintat banca creditoare ca mama nu are de unde sa achite intreaga rata lunara - are o pensie de doar 500 lei, iar rata este de 100 de euro.
De buna credinta, mama achita in contul ratei atat cat poate in fiecare luna (in jur de 100 lei).
Va rog sa imi spuneti care ar fi cuantumul unei eventuale popriri pe pensia mamei.