avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita bunuri garant platitor
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita bunuri garant platitor

Buna ziua,

Tatal meu a decedat in ianuarie acest an si a lasat in urma un credit neachitat in valoare de aproximativ 6000 eur. Mama figureaza ca si garant platitor dar, din cauza veniturilor mici, nu poate achita rata lunara.

In urma dezbaterii mostenirii - dupa decesul tatalui meu - mama detine jumatate din apartament, iar eu si fratele meu mai mic cate un sfert.
As dori sa stiu daca banca creditoare poate executa silit apartamentul in acest caz? Mentionez ca mama nu mai detine alte proprietati.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:57, 28 Mai 2014
Poate, iar diferenta rezultata va fi distribuita mostenitorilor cf cotelor mostenite.
Totusi, nu cred ca respectivul creditor sa se indrepte impotriva mostenitorilor , ci impotriva mamei in calitate de garant, iar asta inseamna ca ii poate scoate la licitatie cota de jumatate din ap. Oricum ar fi, aveti interes sa platiti aceasta datorie in transe macar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anul trecut în septembrie a decedat tatăl meu. Împreună cu ... Ioneladenissimona Ioneladenissimona Anul trecut în septembrie a decedat tatăl meu. Împreună cu mama aveau un apartament. Mama a decedat în 2015. Moștenirea a fost dezbătută anul trecut ... (vezi toată discuția)
Credit bancar cu apartament girat mw.didi mw.didi [i]Buna seara. Inca de la inceput va multumesc atat pentru timpul pierdut pentru a citi si raspunde doleantei mele, cat si pentru faptul ca existati chiar ... (vezi toată discuția)
Mostenire Cristi Cristi Cristi Cristi Buna,as dori o informatie,cum se imparte un apartament cu 3 camere la 2 frati,mama celor doi frati traieste inca,tatal nu,tatal a lasat partea lui unuia dintre ... (vezi toată discuția)