avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Limita legala a unei popriri pe pensie
Discuție deschisă în Executare silită

Limita legala a unei popriri pe pensie

Buna ziua,

Tatal meu, decedat in 21.01.2014, are un contract de credit pe care banca l-a acordat fara o asigurare de viata atasata, desi tatal meu era la o varsta inaintata la momentul achizitionarii creditului.
In conditiile contractului de credit, mama trebuie sa achite in continuare ratele lunare. Am instiintat banca creditoare ca mama nu are de unde sa achite intreaga rata lunara - are o pensie de doar 500 lei, iar rata este de 100 de euro.
De buna credinta, mama achita in contul ratei atat cat poate in fiecare luna (in jur de 100 lei).
Va rog sa imi spuneti care ar fi cuantumul unei eventuale popriri pe pensia mamei.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: paulatudor , utilizator 08:11, 12 Martie 2014
Din veniturile debitorului, in cazul dvs pensia, se poate retine 1/3 pentru o singura poprire si maxim 1/2 ptr mai multe popriri.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate la firma de recuperare. onela onela In urma decesului tatalui meu a ramas un credit de achitat in valoare de 7000 de lei . Desi mama mea ca mostenitoare a incercat in nenumarate randuri sa ajunga ... (vezi toată discuția)
Recalculare poprire pensie Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I Am fost girant in 2007 la un imprumutat la o banca , care a platit ratele 3 ani fara intirziere, iar in 2010 a intocmit un act de imprumut sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Rate in chf sebastian069 sebastian069 Mama mea are o rata in CHF la o banca din RO. De la un timp, rata aproape s-a dublat si treptat a intrat in imposibilitate plata, putand sa achite lunar maxim ... (vezi toată discuția)