In urma decesului tatalui meu a ramas un credit de achitat in valoare de 7000 de lei . Desi mama mea ca mostenitoare a incercat in nenumarate randuri sa ajunga la o intelegere cu banca de platire a ratei, datorita faptului ca a ramas cu o pensie mult mai mica decat avea tatal meu, aceasta in cele din urma a vandut datoria catre o firma de recuperare creante.Vreau sa stiu daca firma de recuperare are dreptul de a fixa rata ce suma doreste, vreau sa stiu daca se aplica sau nu si in cazul acestor firme legea aceea ca nu mai mult de 40% din venitul lunar.In prezent rata fixata de aceasta firma reprezinta 60% din pensia mamei mele .Multumesc.
Mama dvs nu ia credit acuma asa ca nu are nicio legatura cu gradul de indatorare.
Daca ajunge la executare silita, i se va infiinta poprire pe 1/3 din pensie.
Daca are pensie mai mica decat salariul minim net pe ec care in prezent e de 777 de lei, poprirea de 1/3 se va infiinta pe 388.5 lei.
Nu e indicat sa ajunga la executare pt ca va avea de platit si cheltuielile de executare. E in interesul ei sa plateasca cat mai mult pt ca datoriei i se aplica penalitati.
Ati anuntat decesul tatalui la banca? Ati verificat daca tatal, avea asigurare de viata la credit? Sa inteleg ca tatal a decedat mai demult, din moment ce datoria a fost preluata de firma de recuperare (adica dupa 90 zile de la ultima plata). Firma de recuperare a fost instiintata de decesul tatalui?