avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rate la firma de recuperare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rate la firma de recuperare.

In urma decesului tatalui meu a ramas un credit de achitat in valoare de 7000 de lei . Desi mama mea ca mostenitoare a incercat in nenumarate randuri sa ajunga la o intelegere cu banca de platire a ratei, datorita faptului ca a ramas cu o pensie mult mai mica decat avea tatal meu, aceasta in cele din urma a vandut datoria catre o firma de recuperare creante.Vreau sa stiu daca firma de recuperare are dreptul de a fixa rata ce suma doreste, vreau sa stiu daca se aplica sau nu si in cazul acestor firme legea aceea ca nu mai mult de 40% din venitul lunar.In prezent rata fixata de aceasta firma reprezinta 60% din pensia mamei mele .Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 21:47, 1 Februarie 2016
Mama dvs nu ia credit acuma asa ca nu are nicio legatura cu gradul de indatorare.
Daca ajunge la executare silita, i se va infiinta poprire pe 1/3 din pensie.
Daca are pensie mai mica decat salariul minim net pe ec care in prezent e de 777 de lei, poprirea de 1/3 se va infiinta pe 388.5 lei.
Nu e indicat sa ajunga la executare pt ca va avea de platit si cheltuielile de executare. E in interesul ei sa plateasca cat mai mult pt ca datoriei i se aplica penalitati.
Ati anuntat decesul tatalui la banca? Ati verificat daca tatal, avea asigurare de viata la credit? Sa inteleg ca tatal a decedat mai demult, din moment ce datoria a fost preluata de firma de recuperare (adica dupa 90 zile de la ultima plata). Firma de recuperare a fost instiintata de decesul tatalui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita isabela capalnas isabela capalnas Anul trecut am facut o refinantare la o banca. Am inceput sa achit din rate, pana la un moment dat cand am fost nevoita sa ma mut. Ulterior a avut loc si ... (vezi toată discuția)
Incepere executare silita blecota blecota Buna ziua, in 2007 am facut un card de credit la o banca fiind incantat de cele spuse de catre agentul respectiv la acea vreme. De platit am platit rate la ... (vezi toată discuția)
Amenintare executare silita MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu are un credit la Piraeus Bank si are o rata lunara de 330 CHF(aproximativ 1200 lei),insa el are o pensie de 1180 lei,de altfel si ... (vezi toată discuția)