gmancila a scris:
Va intreb, adeverinta care ii este necesara pt APIA, o solicita pt subventii agricole?
Daca da, primaria va invoca art 113, din OG 92, ceea ce este si legal, deci cererea dvs de mai sus, nu se justifica. Stiu ca inainte cei de la APIA solicitau contribuabilului declaratie pe propria raspundere ca nu au datorii la bugetul local, la data care solicitau subventia. Dupa acordarea acelor subventii, au inceput si verificarile la impozite si taxe unde s-a decoperit ca nu aveau achitat impozitul, deci erau incompatibili cu cererea de subventii de la APIA.
Nu cred ca aceasta adeverinta este doar pt suprafata terenului. V-am explicat mai sus daca era pt cadastru, succesiune si ajutoar social, putea sa primeasca adeverinta sau certificatul fiscal cu datorii.
Da, pentru subventii agricole. Cei de la apia nu verifica restantele fiscale, ei se ocupa cu plata unor subventii pentru care trebuiesc indeplinite anumie criterii care nu tin de plata impozite, drept dovada este faptul ca anul trecut a primit subventii fara probleme chiar daca avea datorii, iar cei de la primarie i-au eliberat adeverinta necesara. Nu vad ce legatura are articolul 113 din og 92 din moment ce eu solicit o adeverinta, nu un certificat fiscal, iar conform legii sunt 2 termeni diferiti. Nimeni nu vrea sa vanda terenul. ci doar o adeverinta care sa ateste ca el se afla in posesia doamnei respective. Cei de la primarie au alte posibilitati de recuperare a creantelor cum ar fi proprirea sau executarea silita.