avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Activitate Munca-in-afara-UE

Activitate Munca-in-afara-UE

Multumesc frumos.
Buna ziua,
Sunt functionar public din anul 2006 si părinte adoptator de curând.

Angajatorul ( Primaria ), imi suspenda raportul de serviciu pe o perioada de doar 1 an, motivand ca se ia in considerare OUG 57/2019

Legea privind procedura adoptiei nr. 273/2004 modificată prin Legea nr. 70/2023, stabileste la art. 50 că ”persoană îndreptăţită, poate beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum 2 ani, care include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei”,
dar conform Codului Administrativ la art. 514 pct c) se stabilește ”concediul de acomodare cu durata de maximum 1 an, care include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei.”
Raspunsul a fost ceva de genul ; " suntem functionari si respectam Codul administrativ ", deci primiti concediu de acomodare de 1 an.

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, unde sa apelez. este discriminare :( .
Toata lumea zice ca si functionarii publici au 2 ani concediu de acomodare, inclusiv am intalnit persoane functionari care au 2 ani concediu, dar ei nu au avut acest impediment.

Multumesc anticipat!
Zi frumoasa
Buna ziua! Lucrez in afara UE, mai exact in America de sud, fiind trimis de firma pt a luca intr-un santier.Perioada de sedere este de 2-3 luni afara, cateva saptamani in tara.Primesc salarul fix din tara, + o diurna/zi.Cheltuielile cu mancare,cazare,transport sunt asigurate de firma.
Problema este ca NU am asigurare de sanatate, doar cea valabila in UE. Intrebarea mea este daca angajatorul este obligat sa imi plateasca asigurare de sanatate ? Mi-ar fi de mare folos legea, sa i-o arat, intrucat sa imi intocmeasca asigurarea.

Multumesc anticipat!