avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Primaria NU imi acorda concediu 2 ani la ADOPTIE copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Primaria NU imi acorda concediu 2 ani la ADOPTIE copil

Buna ziua,
Sunt functionar public din anul 2006 si părinte adoptator de curând.

Angajatorul ( Primaria ), imi suspenda raportul de serviciu pe o perioada de doar 1 an, motivand ca se ia in considerare OUG 57/2019

Legea privind procedura adoptiei nr. 273/2004 modificată prin Legea nr. 70/2023, stabileste la art. 50 că ”persoană îndreptăţită, poate beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum 2 ani, care include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei”,
dar conform Codului Administrativ la art. 514 pct c) se stabilește ”concediul de acomodare cu durata de maximum 1 an, care include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei.”
Raspunsul a fost ceva de genul ; " suntem functionari si respectam Codul administrativ ", deci primiti concediu de acomodare de 1 an.

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, unde sa apelez. este discriminare :( .
Toata lumea zice ca si functionarii publici au 2 ani concediu de acomodare, inclusiv am intalnit persoane functionari care au 2 ani concediu, dar ei nu au avut acest impediment.

Multumesc anticipat!
Zi frumoasa
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2024
Munca-in-afara-UE, utilizator
Cel mai recent răspuns: Munca-in-afara-UE , utilizator 10:22, 26 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresati-va ANFP-ului (Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici)
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de ... Wfl9 Wfl9 Buna! Poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de indemnizatie(veniturile fiind din salariu) sotul meu care a infiat-o pe fiica mea( rezultata ... (vezi toată discuția)
Concediu acomodare adoptie magda28 magda28 Pot beneficia de concediu de acomodare adoptie fara sa suspend Pfa,unde nu am realizat venituri pe ultimul an si nici nu o sa realizez venituri in anul in care ... (vezi toată discuția)
Suspendare/angajare functionar public buna ziua! am mai multe intrebari, multumesc anticipat pentru ... carmen170265 carmen170265 buna ziua! Am mai multe intrebari, multumesc anticipat pentru raspuns! Se mai poate suspenda un functionar public in actualul context legislativ?Care sunt ... (vezi toată discuția)