avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu acomodare adoptie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu acomodare adoptie

Pot beneficia de concediu de acomodare adoptie fara sa suspend Pfa,unde nu am realizat venituri pe ultimul an si nici nu o sa realizez venituri in anul in care beneficiez de concediu de acomodare.Mentionez ca sunt angajata in invatamant.Cei de la Directia muncii mi.au spus ca nu pot beneficia daca nu supend activitatea pfa.ului.Astept urgent raspuns.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 1 Februarie 2017
Cererea pentru acordarea concediului şi a indemnizaţiei trebuie să fie însoţită de:
- certificatul de grefă în baza căruia se execută hotărârea judecătorească de încredinţare în vederea adopţiei;
- documentul care atestă mutarea copilului la adoptator/familia adoptatoare;
- dovada intrării efective în concediu sau a suspendării activităţii.


Legea 273/2004
Art. 46^1.
(1) Adoptatorul sau, opţional, oricare dintre soţii familiei adoptatoare, care realizează venituri supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, din activităţi salariale şi asimilate acestora sau, după caz, activităţi independente sau activităţi agricole, denumit în continuare persoană îndreptăţită, poate beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum un an, care include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei, precum şi de o indemnizaţie lunară, raportată la indicatorul social de referinţă, în cuantum de 3,4 ISR.

(2) Concediul şi indemnizaţia prevăzute la alin. (1) se acordă pe baza cererii persoanei îndreptăţite, la care se anexează certificatul de grefă în baza căruia se execută hotărârea judecătorească de încredinţare în vederea adopţiei, documentul care atestă mutarea copilului la adoptator/familia adoptatoare, înregistrat la direcţia în a cărei rază administrativ-teritorială a fost protejat copilul, precum şi dovada intrării efective în concediu sau a suspendării activităţii. Cererea se completează potrivit modelului care se aprobă prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
.......
In cazul in care nu pot sa suspend activitatea pe PFA pentru ca am in derulare un proiect cu fonduri europene,nu pot sa beneficiez de concediu de acomodare,desi eu nu am realizat in ultimul an niciun venit si nici in anul urmator?
Nesuspendararea activitatii duce la necaordarea indemnizatiei pentru concediul de acomodare. Asa reiese din dispozitiile legii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. tocmai am adoptat o fetiță de 4 ani jumătate. ... Mihai Munteanu Mihai Munteanu Buna seara. Tocmai am adoptat o fetiță de 4 ani jumătate. Oare conform noii legi a adopție am dreptul la concediu de maternitate. Cei de la protecția ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! anul trecut am adoptat o fetiță de 6 ani. am adus-o ... MargoDrag MargoDrag Bună ziua! Anul trecut am adoptat o fetiță de 6 ani. Am adus-o acasă la sfârșitul lunii august și din septembrie am intrat în concediu de acomodare ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare incredintare copil in vederea adoptiei namste13 namste13 Buna ziua! Potrivit Legii 273/2004 privind adoptia, cel care adopta beneficiaza de un concediu de acomodare, precum si de o indemnizatie pe perioada ... (vezi toată discuția)