avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate DEDUDORINASIMONA

Activitate DEDUDORINASIMONA

Buna ziua,
Am achizitionat de la un magazin on-line 3 produse electrocasnice. Mi-au fost livrate prin curier, deci nu le-am putut verifica decat dupa efectuarea platii. Toate trei aveau probleme fizice si tehnice: carcasa crapata, nu functionau corespunzator. Le-am trimis inapoi la firma, tot prin curier, insa le-au refuzat.
Am facut reclamatie la OPC si am primit raspuns in scris de la ei, prin care imi comunica ca, prin metodele lor de investigare nu au putut contacta reprezentantii firmei, motiv pentru care au trimis cazul meu la Politia de Sector, Departamentul Fraude. Ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera paguba de aproape 600 ron? Va multumesc pentru ajutor.
Buna ziua,
lucrez la o firma care, in anul 2007 a cumparat o masina second-hand, fabricata in 2001, noi fiind al treilea proprietar (toti romani). Vanzarea-cumpararea s-a facut in anul 2007, in baza unui contract, urmat de factura si plata prin OP bancar. Masina a fost lasata in folosinta contabilului, care avea si sarcina sa se ocupe de modificarea actelor dupa cumparare. Anul acesta am constatat ca nu s-a facut nimic: cartea de identitate si talonul sunt tot pe numele firmei de la care am cumparat masina, numarul de identificare este neschimbat. Ne-a spus ca, la Directia de Impozite si Taxe Locale a fost inregistrata masina, dar urmeaza sa verificam. Care este procedura de inregistrare a masinii pe firma noastra si ce taxe am avea acum de platit? Va multumim pentru amabilitatea de a ne raspunde.