avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care este procedura de inmatriculare auto daca am o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care este procedura de inmatriculare auto daca am o intarziere foarte mare

Buna ziua,
lucrez la o firma care, in anul 2007 a cumparat o masina second-hand, fabricata in 2001, noi fiind al treilea proprietar (toti romani). Vanzarea-cumpararea s-a facut in anul 2007, in baza unui contract, urmat de factura si plata prin OP bancar. Masina a fost lasata in folosinta contabilului, care avea si sarcina sa se ocupe de modificarea actelor dupa cumparare. Anul acesta am constatat ca nu s-a facut nimic: cartea de identitate si talonul sunt tot pe numele firmei de la care am cumparat masina, numarul de identificare este neschimbat. Ne-a spus ca, la Directia de Impozite si Taxe Locale a fost inregistrata masina, dar urmeaza sa verificam. Care este procedura de inregistrare a masinii pe firma noastra si ce taxe am avea acum de platit? Va multumim pentru amabilitatea de a ne raspunde.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:52, 14 Martie 2014
Gasiti informatii privind procedura de inmatriculare si taxele aici

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2014
cyan, moderator
Mergeti pur si simplu si o inmatriculati, problema va fi cand veti avea un control fiscal si veti fi intrebati in baza carui act ati dedus costurile cu acel vehicul, atata timp cat nu era proprietatea firmei si nici nu ati avut un cotract de inchiriere pe acea masina. Pe de alta parte, e de lamurit cine a platit impozitele sau cine este inregistrat cu plata acestora? Daca nu s-a inmatriculat vehiculul pe societate, se va regasi o0bligatia pe numele celui trecut in certificatul de inmatriculare si nu se va obtine radierea din evidente pana la plata intregului debit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte auto in neregula dimamonicaelena dimamonicaelena Buna seara. Am achizitionat o masina second-hand care a fost cumparata prin leasing de o firma.Dupa o perioada de timp administratorul firmei a trecut masina ... (vezi toată discuția)
Directia permise poate opri talonul și cartea masinii? Monkk2 Monkk2 Am achiziționat un vehicul second hand cu toate formalitățile - radiere de pe numele vechiului proprietar la taxe și impozite și reinregisrare pe numele ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare masina avariata total dar neinmatriculata gigel2007 gigel2007 salut, se platesc taxe la fisc pentru o masina second hand cumparata dar neinmatriculata? in decembrie 2006 am cumparat cu toate formele legale o masina de ... (vezi toată discuția)