avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate Raul23

Activitate Raul23

Răspuns la discuția Coproprietate Apartament
Deci el vrea sa-mi faca contract v/z pe cele 90% , iar eu la randul meu vreau sa cedez cele 90% nepotului , e o situatie dificila am sa cer parerea unui notar .
Deci e foarte complicat sa-i vand nepotului procentele mele, poate am sa gasesc o solutie mai la indemana .
Concret trebuie sa fac iesirea din indiviziune ii platesc lui partea si vand sau cum ?
Nu prea inteleg eu ce este indiviziune. Fara ea nu se poate vinde ? Sau cum se procedeaza in aceasta situatie ?
Buna ziua, detin 90% dintr-un apartament iar fiul meu 10%.

Pot vinde procentele mele prin contract vanzare cumparare nepotului meu ?
Trebuie acordul fiului pentru a vinde procentele mele ?
Exista si alta posibilitate sa-i las nepotului procentele ex: donatie ?

Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspunsuri .
Acum dupa achitarea creditului el este de acord sa-mi vanda apartamentul mie prin contract vanzare-cumparare dar numai 90% si cu cei 10% care raman sa devina si el copropietar. Dupa ce incheiem acest contract eu pot vinde mai departe cele 90 de procente prin contract vanzare-cumparare ?
Acum 10 ani fiul meu a obtinut un credit ipotecar pentru mine , dupa ce am achitat ratele la banca pentru apartament si creditul s-a terminat el numai este de acord sa-mi treaca casa in intregime pe numele meu , el vrea sa-mi vanda mie 90% din casa si restul de 10% sa-i ramana lui. Acum:

1. Eu pot vinde casa in intregime fara acordul lui ?
2. Eu imi pot vinde actiunile mele 90% prin contract vanzare-cumparare ?