avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate ctanase99

Activitate ctanase99

Răspuns la discuția Control fiscal persoana fizica
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Pot demonstra ca zilnic pleaca de acasa la aceiasi ora, ca si-a cumparat bunuri mobile cu valoare mult mai mare decat taxa de timbru, pot aduce martori care sa sustina faptul ca le-a declarat ca are venituri suplimentare.
Ma pot ajuta aceste lucruri?
ANAF-ul are sedii locale? Adica trebuie sa ma adresez la sectorul unde domiciliaza?
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu informatii privind ce pasii care trebuie urmati pentru a solicita organelor fiscale verificarea unei persoane fizice, pensionata pe motiv medical, care are si alte venituri nedeclarate. Mentionez faptul ca persoana respectiva afirma cu nonsalanta persoanelor cunoscute ca lucreaza ca si personal de curatenie la un bloc de locuinte si ca menajera la cateva peroane. Nu cunosc denumirea angajatorului sau a celorlalte personae care o platesc, adrese sau alte detalii.
De asemenea, mentionez faptul ca aceasta persoana, in calitate de reclamant intr-un proces, a solicitat ajutor public judiciar sub forma scutirii de taxa de timbru pe motiv ca are venituri foarte mici (a declarat doar veniturile din pensie).
Va rog sa-mi spuneti institutia careia trebuie sa ma adresez pentru a solicita verificarea, ce documente sunt necesare si orice alt detaliu considerati ca-mi poate fi de folos.

Multumesc!
Buna ziua,

Am nevoie de un sfat pentru ca ma aflu in urmatoarea situatie:
- am in proprietate un imobil avand cota in diviza pe zona de servitute (6 apartamente intr-o casa cu curte comuna). Unul dintre proprietari doreste sa isi vanda apartamentul (avand de asemenea cota parte din terenul curtii).
- vecinul care doreste sa vanda este dispus sa faca acest lucru catre oricine inclusiv "cumparatori" care nu au o problema sa traiasca 10 oameni in 30 mp.
- pana in acest moment vanzatorul are promisiunea de cumparare din partea unor cumparatori de etnie rroma.
- va rog sa imi spuneti daca ma pot folosi de dreptul de preemtiune in calitate de vecin si cum ma sfatuiti sa procedez.

Va multumesc.