avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de preemtiune - apartament curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de preemtiune - apartament curte comuna

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat pentru ca ma aflu in urmatoarea situatie:
- am in proprietate un imobil avand cota in diviza pe zona de servitute (6 apartamente intr-o casa cu curte comuna). Unul dintre proprietari doreste sa isi vanda apartamentul (avand de asemenea cota parte din terenul curtii).
- vecinul care doreste sa vanda este dispus sa faca acest lucru catre oricine inclusiv "cumparatori" care nu au o problema sa traiasca 10 oameni in 30 mp.
- pana in acest moment vanzatorul are promisiunea de cumparare din partea unor cumparatori de etnie rroma.
- va rog sa imi spuneti daca ma pot folosi de dreptul de preemtiune in calitate de vecin si cum ma sfatuiti sa procedez.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:02, 15 Martie 2014
Nu există un astfel de drept în situaţia expusă de dumneavoastră. Preemţiunea este reglementată de lege doar în cazul terenurilor agricole din extravilan şi în cazul terenurilor forestiere.

Proprietarul apartamentului îl poate vinde cui doreşte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de preemtiune CarmenRosca CarmenRosca Buna ziua ! As dori sa stiu daca in cazul vanzarii imobilului coproprietarilor dintr-o curte cu alee comuna (cota-parte) pot beneficia de dreptul de ... (vezi toată discuția)
Dupa vanzare unui teren extravilan cu chitanta de mana, vanzatorul decedeaza marturie marturie Dupa vanzare unui teren extravian cu chitanta de mana, vanzatorul decedeaza. In urma cu vreo 10 ani doi batrani soti si sotie, au vandul viceprimarului un ... (vezi toată discuția)
Vânzare către terț a cotei părți din teren in indiviziune cu promisiune bilaterală de vânzare, fără consultarea celorlalți coproprietari gdracea68 gdracea68 Soțul meu deține împreună cu unchiul și mătușa sa un teren in indiviziune. Acum 2 ani, mătușa a făcut la notar o promisiune de vânzare către o ... (vezi toată discuția)