avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1967 soluții astăzi
Forum Activitate eduard985

Activitate eduard985

Contestare decizie dgaspc sector 4 copil cu handicap
Bună ziua,
Avem un copil cu vârsta de 3 ani și 6 luni diagnosticat cu hipoacuzie neurosenzoriala severă profundă bilaterală. Acum 2 ani copilul a suferit o intervenție de implant cohlear la urechea stânga și tot atunci am primit și gradul grav de handicap cu insotitor. Acum la prelungire de certificat comisia a incadrat gradul copilului ca și accentuat cod 3,cu toate ca am depus la dosar toate actele necesare pentru păstrarea gradului, inclusiv documente prin care reiese faptul ca nivelul lui de inteligibilitate este 0(zero) fără implant iar cu implant este de 50%, suferă de anxietate și se afla pe lista de așteptare în vederea celui de al 2-lea implant. Dacă contează, numai costurile de întreținere anuale ale implantului se ridica la 7000 lei/ureche plus alte terapii săptămânale(300 lei) care sunt necesare și de care depinde evoluția lui.
Menționez faptul ca nu ne permitem sa plătim un avocat iar speranța noastră este sa obținem de la dvs pașii și modul în care trebuie procedat pentru a ataca în instanta decizia.
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Contorizare Separata
In primul rand va multumesc pentru raspuns.
Aici la noi exista o teava generala care duce apa la toate blocurile iar cei de la apa nova cand opresc , o fac pe toate blocurile. Noi suntem dispusi sa ne tragem o conducta separata pe cheltuiala noastra daca se cere asa ceva si daca este posibil. Dorim sa ne separam sa nu intalnim asemenea probleme. Se poate face asa ceva? ( o conducta separata? intreb ca sa stim ce solutii avem )
Buna ziua,
Sunt un locatar al unui ansamblu rezidential care contine 6 blocuri a cate 2 scari fiecare. Deoarece unii locatari nu platesc intretinerea si sunt probleme cu apa, noi toti locatarii ai unei scari dintr-un bloc ce are 2, am vrea sa stim daca exista vreo cale legala de a ne face o contorizare separata fata de celelalte ( scari/blocuri ) ale asociatiei pentru a evita problemele cu oprirea apei. Daca da care sunt demersurile?
Va multumesc
ynocentta a scris:

Termenul de 5 ani este concret precizat in contractul incheiat cu furnizorul de gaze


am inteles
dar nu exista posibilitatea ( dpdv legal ) de a trage o alta teava de la vecinul mai apropiat pt ca m-ar costa mult mai putin sau am mai citit pe aici solutia cu " declaratia notariala " care include actionarea in judecata si aducerea de dovezi a costurilor suportate de vecin ? ( spun asta deoarece in suma ceruta de el mi-a spus ca intra spagi date , timp pierdut , etc...)
multumesc
ynocentta a scris:

Aveti varianta sa acceptati pretentiile sau sa asteptati 5 ani,dupa care va bransati direct la instalatie fara a mai fi obligat sa satisfaceti pretentiile vecinului


mai mi-a spus cineva ceva de genul dar numai de un an nu de 5 #-o
oricum multumesc mult pt raspuns
buna ziua
problema mea este in felul urmator :
am construit o casa si sunt prins intre 2 vecini ( unul la o distanta de 25 m iar celalalt la circa 260 m)
gazele erau la cel din stanga mea ( 25m) cu care ajunsesem la o intelegere dar intre timp a venit cel din dreapta ( cc260m) si a tras teava de gaze pana la el in curte (teava care acum trece prin fata casei mele). problema e ca el imi cere mie acum vreo 10.000-15.000 ron ca sa ma pot lega la "teava lui" dar in schimb el nu a cerut nici o aprobare vecinilor care au audus gazele pana in locul de unde s-a intepat
eu sunt de acord sa-i platesc cei 25 m de teava care ajung pana la mine pentru ca asa ar fii normal

vreau si eu sa stiu daca dpdv legal vecinul imi poate cere atatia bani
ma puteti ajuta cu o sulutie, un sfat ?

multumesc frumos