avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teava de gaze a vecinului de la curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teava de gaze a vecinului de la curte

buna ziua
problema mea este in felul urmator :
am construit o casa si sunt prins intre 2 vecini ( unul la o distanta de 25 m iar celalalt la circa 260 m)
gazele erau la cel din stanga mea ( 25m) cu care ajunsesem la o intelegere dar intre timp a venit cel din dreapta ( cc260m) si a tras teava de gaze pana la el in curte (teava care acum trece prin fata casei mele). problema e ca el imi cere mie acum vreo 10.000-15.000 ron ca sa ma pot lega la "teava lui" dar in schimb el nu a cerut nici o aprobare vecinilor care au audus gazele pana in locul de unde s-a intepat
eu sunt de acord sa-i platesc cei 25 m de teava care ajung pana la mine pentru ca asa ar fii normal

vreau si eu sa stiu daca dpdv legal vecinul imi poate cere atatia bani
ma puteti ajuta cu o sulutie, un sfat ?

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: eduard985 , utilizator 10:50, 16 Martie 2014
Aveti varianta sa acceptati pretentiile sau sa asteptati 5 ani,dupa care va bransati direct la instalatie fara a mai fi obligat sa satisfaceti pretentiile vecinului
ynocentta a scris:

Aveti varianta sa acceptati pretentiile sau sa asteptati 5 ani,dupa care va bransati direct la instalatie fara a mai fi obligat sa satisfaceti pretentiile vecinului

mai mi-a spus cineva ceva de genul dar numai de un an nu de 5 #-o
oricum multumesc mult pt raspuns
Termenul de 5 ani este concret precizat in contractul incheiat cu furnizorul de gaze
ynocentta a scris:

Termenul de 5 ani este concret precizat in contractul incheiat cu furnizorul de gaze

am inteles
dar nu exista posibilitatea ( dpdv legal ) de a trage o alta teava de la vecinul mai apropiat pt ca m-ar costa mult mai putin sau am mai citit pe aici solutia cu " declaratia notariala " care include actionarea in judecata si aducerea de dovezi a costurilor suportate de vecin ? ( spun asta deoarece in suma ceruta de el mi-a spus ca intra spagi date , timp pierdut , etc...)
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

conectare fara acord la conducta de gaz arakys arakys Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se ... (vezi toată discuția)
Problema cu acordul proprietarilor coloanei de gaze.... StefanStelian StefanStelian Am hotarat de curand sa fac demersurile necesare pentru bransarea la coloana de gaze din scara blocului in vederea montarii unei centrale de ... (vezi toată discuția)
Conventia cadru pentru uz drum servitute distrigaz sorij sorij buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti cu privire la aceasta conventie uz servitute pe care mi-o cere Distrigaz sa fie semnata de catre toti vecinii-copropietari, ... (vezi toată discuția)