avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Activitate moni1

Activitate moni1

Răspuns la discuția Cumpararea unui teren
face dezmembrarea dupa care imi vinde.mi-a cerut 1700 ron.platesc eu,nu proprietarul.este mult?sunt doua loturi
buna ziua,as vrea sa cumpar un teren 340m,proprietara are un cadastru mai vechi,iar din spusele celui care a venit sa masoare trebuie sa faca intabularea terenului si dezmembrarea in doua loturi.trebuie sa le faca pe numele proprietarului,nu pe numele meu.dupa care poate sa-mi vinda.va fii o problema ca vor fii pe numele lui?ce diferenta este daca vor fii facute pe numele lui sau pe numele meu.ma dezavantajeaza cu ceva?tinind cont ca eu vreau sa construiesc o casa.
Răspuns la discuția Inselaciune
ce inseamna A,N?
alin 1,2,3 si 5
in 2013 a fost chemat iar la politie,dupa care s-a trimis dosarul la parchet,iar acum este la camera preliminara si o persoana este judecata in lipsa ptr ca nu l-au gasit
la mine sa anceput urmarirea penala tot an 2007 nu am dat decat o declaratie atunci si anca una dupa 6 ani e normal sa nu fiu ancHetat deloc si sa fiu trimis an judecATA
Discuție Inselaciune
buna ziua, sotul meu este judecat ca si complice ptr infractiunea de inselaciune,dosarul fiind acum la camera preliminara.problema este ca el sustine ca este nevinovat,dar din rechizitoriu rezulta ca procurorul il considera vinovat si mai ales datorita faptului ca are recidiva postexecutorie,ca are 8 clase,iar la momentul respectiv nu avea loc de munca cu toate ca el vindea in piata cu certificat de producator.infractiunea a avut loc in 2007,dosarul a stat la politie pina in 2013.el a dat o declaratie la inceput,a fost retinut 55 zile,dupa care i-a dat drumul.din 2007 si pina in 2013 nu a mai fost chemat,este normal?recidiva ii va afecta,tinand cont ca a fost condamnat in 2001 la 3 ani inchisoare cu un rest de pedeapsa de 4luni?si chiar daca este judecat ar putea in paralel sa depuna cerere ptr reabilitare sau i se va respinge?daca va fii condamnat pe langa pedeapsa pe care o va primi,i se va da si spor de pedapsa?
Răspuns la discuția Actiune in constatare
de ce spuneti ca nimeni nu o poate face?poate nu se numeste asa,dar stiu sigur ca se poate rezolva prin tribunal.au cumparat doua persoane teren de la aceasta doamna,cu chitanta de mana,si au rezolvat prin tribunal,poate nu se numeste actiune in constatare.
buna ziua,as dori sa stiu si eu cum ar trebui sa procedez intr-o anume problema :prietena mea a cumparat un teren cu o chitanta de mana,iar acum vrea sa faca o actiune in constatare la tribunal .Problema e ca ea nu se poate ocupa deoarece se afla in alta localitate si nu poate din cauza faptului ca munceste,iar eu fiind in satul in care a cumparat ea terenul ar vrea sa rezolv eu in numele ei.dorim sa stim cum ar trebui sa procedam.
intr-un dosar penal sentinta a fost condamnarea la 2 ani inchisoare,dar dispune suspendarea conditionata a pedepsei pe o durata de 4 ani conform art 85 alin 3.condamnarea a fost in 2012,deci pe codul vechi.ce inseamna mai exact .in acesti 4 ani ce se poate intimpla