Da domana Raluka, asta in cazul in care declara acceptarea in termenul prevazut.
Problema e cand nu se face aceasta acceptare, si unul din frati statea in aceasta casa inainte de decesul concubinului meu (noi lociuam in alt oras) si pana la data de fata el continua sa stea acolo.
Si se pare ca el DA, a cerut aceasta dechidere a succesiunii dar nu stiu daca s-a dezbatut sau nu.
Asta e ceea ce mi s-a raspuns de la biroul notarilor din orasul respectiv fara a-mi putea da mai multe date prin telefon.
A decedat inainte de 2011 dar oricum nu am facut nimic deci e indiferent dupa ce cod ne luam.
Vreti sa spuneti ca daca fiul meu este unicul mostenitor (indiferent daca decedatul are frati, parinti, etc) ei nu au voie in mod legal sa solicite aceasta mostenire?
Buna ziua tuturor si va multumesc pentru raspunsuri!
As dori sa stiu ce parere aveti restul de opinia domnului Dan Popescu.
In cazul in care ar fi asa, ca trebuie respectat codul anterior, imi suna ca am citit ca una dintre exceptii este a efectua o actiune pe care numai in calitate de mostenitor s-ar putea efectua.
Cineva poate sa-mi confirme acest articol si sa-mi puna exemple?
In privinta acceptarii tacite, este interpretabil daca am facut ceva sau nu in privinta asta in termenul de 6 luni (sau chiar un an). Si aici mi-ar trebui exemple.
Doamna Raluca, in principiu este singurul mostenitor deoarece nu eram casatoriti si nu exista alti copii nici cu mine nici cu alta persoana.
Vad ca ma intrebati daca este unicul mostenitor. Daca este unicul mostenitor se aplica alte reguli? Nu ar mai fi valabil termenul de 6 luni?
Pe de alta parte, daca unul din frati a solicitat dezbateres succesiunii stiind despre existenta fiului -este demonstrabil- acest lucru ar fi impotriva legii?
Mentionez ca noi nu locuim in acel oras, vom merge acolo in doua luni. Dar as vrea cand ajung sa vorbesc cu notarul si un avocat daca este nevoie, sa stiu putin cum functioneaza tiot.