avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca nu am cerut deschiderea succesiunii in favoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca nu am cerut deschiderea succesiunii in favoarea fiului meu dar familia tatalui lui (decedat), da, pierde dreptul? A decedat acum 7 ani.

Tatal fiului meu a decedat acum 7 ani iar pana acum nu am facut nici un demers. A pierdut dreptul?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: andreea_r , utilizator 20:27, 28 Ianuarie 2018
Nu.
Multumesc pentru raspuns!

V-as ruga daca puteti sa ma indrumati putin pe unde sa incep.
Specific ca pana acum eu nu am facut nici un demers in privinta asta.

Multumesc anticipat.

Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Adresati-va unui birou notarial din localitatea unde defunctul a avut ultimul domiciliu.
Dacă e unic moștenitor sa meargă la notar.
Multumesc pentru raspunsuri.

Acum mi s-au ivit alte nedumeriri.

Vad ca ma intrebati daca este unicul mostenitor. Daca este unicul mostenitor se aplica alte reguli? Nu ar mai fi valabil termenul de 6 luni?

Pe de alta parte, daca unul din frati a solicitat dezbateres succesiunii stiind despre existenta fiului -este demonstrabil- acest lucru ar fi impotriva legii?

Mentionez ca noi nu locuim in acel oras, vom merge acolo in doua luni. Dar as vrea cand ajung sa vorbesc cu notarul si un avocat daca este nevoie, sa stiu putin cum functioneaza tiot.

Va multumesc foarte mult anticipat!

Alte discuții în legătură

Unchiul si/sau verisorul? koko2010 koko2010 Va rog un raspuns. Cum se face succesiunea in cazul in care decedatul nu mai are ca rude in viata decat 2 persoane aflate in cea de.a patra categorie de ... (vezi toată discuția)
Declaratie acceptare succesiune 1206 1206 Buna ziua, Sotul meu a murit acum 2 luni. Mostenitorii dupa el sunt: eu si fratele lui. Fratele vrea sa renunte la succesiune dar am inteles ca daca o face in ... (vezi toată discuția)
Succesiunea si noul cod civil sorinflorentin sorinflorentin Buna ziua, Este cineva la curent cu noul cod civil? Ma interesează in special despre succesiune in caz de deces. Mulțumesc (vezi toată discuția)