avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate teokoli

Activitate teokoli

Răspuns la discuția Sediu social PFA
Multumesc pentru raspuns.
O zi buna.
Răspuns la discuția Sediu social PFA
Multumesc pentru raspuns, mai am o problema, impozitul pe cladire imi este afectat intr-un fel in ambele cazuri?
Buna ziua, ma puteti ajuta va rog cu o problema. Am un verisor care are domiciliul pe proprietatea mea dar nu locuieste acolo, iar acum doreste sa-si faca un PFA cu sediul unde are domiciliu. La ce riscuri ma supun daca il las sa-si declare sediul social avand in vedere ca locatia de domiciliu este inchiriata la o alta persoana cu contract de inchiriere.
Multumesc.
Tudor Fenesan
Buna ziua, am o casa si vreau ca niste prieteni sa stea in ea. Ei au nevoie de concesionare, pt act de spatiu. cum se face asta, ce drepturi mai am eu ca proprietar in cazul in care doresc incetarea concesiunii, ce drepturi au ei, ce au voie sa faca, ce conditii pot sa-mi puna atat ei cat si eu.
Multumesc.
Răspuns la discuția Angajatorul imi cere demisia
Buna ziua, sunt sotul celei in cauza si vreau sa fac cateva adaugiri.
Sotia lucreaza in domeniul varzarilor de produse farmaceutice.
Dupa pierdera sarcinii, sotia si-a sunat sefa sa o anunte ca daca se simte bine nu vrea sa ramana toate zilele de concediu medical care i-au fost prescrise. La aflarea acestei vesti sefa i-a dat de inteles ca pe postul ei a fost angajata o alta persoana care trebuie sa inceapa munca si ca nu poate sa aiba doua persoane angajate pe acelasi post si ca ea nu e de acord sa concedieze persoana nou angajata si nici sefii ei mai mari nu permit doua persoane pe acelasi post. Tot aceasta i-a sugerat sa-si prelungeasca concediul medical cat poate si sa-si caute de lucru ca inapoi nu o mai primeste.
In urma experietei colegilor care au plecat din firma, toti cu demisie, in urma unor presiuni facute de catre seful direct sau in urma unor comisii ad-hoc si referate intocmite in aceeasi luna si fortati sa plece.
Inca din luna noiembrie 2013, sefa ei a inceput un "joc" psihologic in incercarea de a o face sa o faca sa-si caute de lucru si dandu-i sarcini in plus pe care nu putea sa le duca la bun sfarsit fara sa afecteze activitatea ei zilnica, conform fisei postului si realizarii targetului de vanzari.
Aceasta presiune a continuat pana in momentul in care a anuntat ca este insarcina, acest anunt l-a facut verbal cand a avut 6 saptamani. Dupa acest anunt ea a vrut sa aduca adeverinta medicala care sa confirme sarcina, iar sefa ei i-a taiat-o scurt ca sarcina se anunta doar din saptama a 16-a si a avertizat-o ca putea sa o dea afara pana acum dar nu a facut-o.
A urmat o perioada in care a mai continuat presiune psihologica asupra ei, iar la initiativa mea sa nu asteptam pana in saptamana a 16-a de sarcina am mers la medicul specialist pentru o scrisoare medicala care sa confirme sarcina, asta se intampla in saptamana 7-8. Scrisoarea medicala nu a lut-o in considerare pe motiv ca trebuie sa vina de la medicul de familie si nu de la medicul specialist si astfel am depus o noua adeverinta medicala care sa confirme sarcina, adeverinta in care mai era stipulat si reducerea programului de lucru de la 8h/zi la 6h/zi fapt ce a infurit-o rau de tot. Cum si-a permis sa faca astfel de lucru, sa ceara legal sa i se reduca programul de munca deoarece nu se simtea bine, ca ea i-ar fi acordat daca avea nevoie de 2-3 ore libere pe zi daca nu se simtea bine, ea inchidea ochii si era totul bine, ca nu trebuia sa umble cu hartii si din cauza aceasta ea nu mai e de acord cu continuarea colaborarii.
Din pacate am pierdut sarcina in saptama a 15-a.
Mai departe in cazul acesat nu stim ce sa facem. Suntem constienti ca daca se duce inapoi la munca o sa aiba o presiune psihologica si amenintari din partea sefei pana ce isi da demisia, deaorece ei nu o sa-i restructureze postul si sa o concedieze. Daca presiunea psihologica nu da roade o sai faca comisii si o sa o dea afara in urma acestora.
Ce ne sfatuiti sa facem.
Multumesc.