avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Sediu social PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Sediu social PFA

Buna ziua, ma puteti ajuta va rog cu o problema. Am un verisor care are domiciliul pe proprietatea mea dar nu locuieste acolo, iar acum doreste sa-si faca un PFA cu sediul unde are domiciliu. La ce riscuri ma supun daca il las sa-si declare sediul social avand in vedere ca locatia de domiciliu este inchiriata la o alta persoana cu contract de inchiriere.
Multumesc.
Tudor Fenesan
Cel mai recent răspuns: teokoli , utilizator 11:47, 3 August 2016
Depinde cum anume se doreste stabilirea acelui sediu social:

a) ca locatie unde urmeaza a se desfasura activitatea pentru care se va inregistra acel PFA;
b) doar sediu de corespondenta al PFA-ului, urmand ca activitatea propriu-Zisa sa fie despasurata in alta parte, in functie de activitatile pentru care se va face inregistrarea la Registrul Comertului.

Banuiesc ca doreste cea de-a doua varianta, caci pentru prima ar trebui impartita locatia intre cel care este deja acolo si noul locatar.
In principiu, daca e doar domiciliu de corespondenta, nu aveti mai multe riscuri decat sa tot primiti plicuri ( de obicei, de la creditori!) precum ca are de platit suma x sau y. In orice caz, contractl dintre dvs. si el poate fi incheiat pentru o perioada limitata de timp, de exemplu, pentru un an, urmand ca ulterior, acesta sa caute un nou sediu social pentru PFA-ul sau.
Multumesc pentru raspuns, mai am o problema, impozitul pe cladire imi este afectat intr-un fel in ambele cazuri?
e afectat doar in cazul in care se va desfasura activitate comerciala la acea locatie si se vor deduce cota/parte din acestea.
Multumesc pentru raspuns.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)
Pfa sediu social si profesional valiungur valiungur Pentru infintare PFA , magazin de haine second hand am spatiu inchiriat , ca sediu profesional - este necesar si sediu social -adresa de domiciliu- pentru asta ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizarea activitatii la sediul social? RaduM39 RaduM39 Este necesara autorizarea activitatii la sediul social? Eventuale riscuri. Am deschis recent o microintrprindere. Sunt freelancer si pot desfasura ... (vezi toată discuția)