avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate Lacramioara2014

Activitate Lacramioara2014

Răspuns la discuția VECHIMEA IN MUNCA
Nu cele doua pensii fac subiectul intrebarii mele, vroiam doar sa stiu atunci cand cei de la Casa de Pensii din tara noastra primesc o vechime din strainatate , cum o valorifica? cum o calculeaza, pentru ca i-au zis mamei (ea urmeaza a se pensiona) ca iau facut calculul in functie de ore si impozitul platit pe perioade ( a beneficiat si de somaj), si din aceasta cauza dansii nu au luat in considerare toata perioada de 3ani si 7 luni care atesta vechimea trimisa de cei de la INPS.
Răspuns la discuția VECHIMEA IN MUNCA
Buna ziua , revin cu doua intrebari in continuarea celor relatate mai sus.
Media orelor de munca lucrate pe saptamana in Romania este de 41.1 iar in Italia de 39.
In momentul in care o persoana doveste faptul ca a lucrat in Italia , si aduce un document care sa ateste acest lucru pentru ca aceasta perioada sa i se adauge la dosarul de pensionare, care dintre aceste medii de ore lucrate pe saptamana se ia in considerare?
Aceasta ar fi prima intrebare, iar a doua : exista o diferenta banuiesc modul in care se face contributia catre stat (si aici e vorba de Italia -insa consider ca e general valabila) -impozit, sigurari sociale- atunci cand esti salariat fata de momentul in care beneficiezi de o indemnizatie de somaj.
Este posibil ca valoarea celei din urma sa fie supusa unui calcul dezavantajos , iar la pensionare sa nu fie luata in calcul intreaga perioada , si sa fie socotita ca o contributie gen ''part time''?
multumesc.
Răspuns la discuția VECHIMEA IN MUNCA
Multumesc. Imi pare rau pentru majuscule.
Problema e ca avem dosarul la Casa Judeteana de Pensii Focsani inca din ianuarie 2014, insa cei de acolo in baza celor scrise mai sus spun ca vechimea nu este suficienta. Am apelat la un avocat de la inceputul saptamanii acesteia, dar care nu stie cum sa puna problema pentru ca nu cunoaste legislatia si asteptam sa se documenteze.
Eu locuiesc in Bucuresti, mama in Panciu (jud Vrancea) si nu am nici cea mai vaga idee cum pot da de cineva care se pricepe. Dupa cum am vazut in descrierea dvs. de consultant, locuiti in Prahova............
Răspuns la discuția VECHIMEA IN MUNCA
SCZ. CRED CA AM SCRIS IN ACELASI TIMP.
ESTE FEMEIE. A MUNCIT14 ANI CU GRUPA ( A2A)
Pentru o persoana nascuta la 11.03.1956 cu un stagiu de cotizare de 29 ani se pot adauga anii de grupa pentru a beneficia de pensie anticipata?
M-ar interesa sa stiu daca perioada de somaj din strainatate este recunoscuta de Casa de Pensii atata timp cat vorbim de un membru UE?
Buna ziua, mama mea este nascuta pe 11.03.1956, si are o vechime in capul muncii dupa cum urmeaza:
- 1 an si 6 luni la diverse societati comerciale incepand din anul 1976.
- din august 1982 pana in septembrie 2003 la o fabrica de confectii in cadrul careia 14 ani au fost lucrati in mediul toxic beneficiind de grupa a 2a
-din ianuarie 2005 pana in decembrie 2007 la o sectie de tricotaje
- 1aprilie 2009-30 noiembrie 2009 timp lucrat in strainatate
- 1 aprilie -decembrie 2011 (strainatate)
- 1 ianuarie 2012-28 februarie 2013 (stainatate)
-8 martie 2013- 6 aprile 2014 somaj
Intrebarea mea este : poate la momentul acesta cu vechimea acumulata sa iasa la pensie anticipat?
Buna seara. Am o mare dilema , asa ca voi trece direct la subiect.
In data de 9 ianuarie anul trecut, mama mea si-a depus actele pentru pensie comunitara anticipata, iar in decursul acestui an, mai exact pe data de 5 ianuarie a primit un raspuns nefavorabil (desi nu acesta face subiectul intrebarii mele), iar unul dintre motivele relatate a fost acela ca nu mai beneficiaza de acea reducere standard a varstei de pensionare ca urmare a faptului ca ea a dat nastere a trei copiii.
Am cautat peste tot pe internet , si nu am gasit nimic in acest sens. Va rog imi puteti spune de fapt care este adevarul?
Buna ziua, am si eu o problema si nu stiu exact cum sa o abordez . Am incercat sa apelez la organele competente dar raspunsul se cam lasa asteptat.
In urma cu cateva saptamani , in jurul orei 3 ale diminetii , sotul meu a surprins patru maidanezi care ne-au ros anvelopele pe fata ale autoturismului nostru plus au adus avarii la instalatia electrica . Am facut sesizare catre Primaria Municipiului Bucuresti insa cei de acolo au redirectionat petitia catre Autoritatea Pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.
Le-am comunicat celor de la ASPA printr-un mail ca sunt dispusa sa colaborez, sa demonstrez cele intamplate printr-o expertiza a cauciucurilor (avand si factura de la cumpare) si a autoturismului.
Intrebarea mea este : cui ma mai pot adresa astfel incat cazul meu sa poata avea o solutionare?
Răspuns la discuția Control ITM
Asa este. Dar aceasta intocmire retroactiva s-a produs in momentul in care ITM-ul le-a cerut sa duca actele pentru verificare la sediul lor.