avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie comunitara anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie comunitara anticipata

Buna seara. Am o mare dilema , asa ca voi trece direct la subiect.
In data de 9 ianuarie anul trecut, mama mea si-a depus actele pentru pensie comunitara anticipata, iar in decursul acestui an, mai exact pe data de 5 ianuarie a primit un raspuns nefavorabil (desi nu acesta face subiectul intrebarii mele), iar unul dintre motivele relatate a fost acela ca nu mai beneficiaza de acea reducere standard a varstei de pensionare ca urmare a faptului ca ea a dat nastere a trei copiii.
Am cautat peste tot pe internet , si nu am gasit nimic in acest sens. Va rog imi puteti spune de fapt care este adevarul?
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
Lacramioara2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:50, 6 Ianuarie 2015
Legea 19/2000 acorda o reducere de varsta pentru nasterea si cresterea unui numar de copii.

Art. 48^2. - (1) Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare si care au nascut cel putin 3 copii si i-au crescut pana la varsta de 10 ani beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare dupa cum urmeaza:

a) cu un an - pentru 3 copii;
b) cu doi ani - pentru 4 sau mai multi copii.

Legea 263/2010 nu mai acorda aceasta reducere.
Nu mai exsta aceasta prevedere legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita de varsta pensionare Mihaela2006 Mihaela2006 Buna ziua, As dori sa stiu daca la limita de varsta pentru pensionare au vreo importanta copii nascuti si trecuti in cartea de munca. Daca limita de varsta ... (vezi toată discuția)
Reducerea virstei pensionare VoiculescuC VoiculescuC Beneficiază de reducerea vârstei-standard de pensionare femeile care au realizat stagiul complet de cotizare şi care au născut cel puţin 3 copii şi i-au ... (vezi toată discuția)