avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... limita de varsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

limita de varsta pensionare

Buna ziua,
As dori sa stiu daca la limita de varsta pentru pensionare au vreo importanta copii nascuti si trecuti in cartea de munca. Daca limita de varsta pentru femei e (deocamdata#-o) 58 ani si 9 luni, eu pot iesi mai devreme daca am 3 copii ?
Va multumesc anticipat :D
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 11:28, 2 Iunie 2010
Bună ziua!

În perioada aprilie - iulie 2010, vârsta standard de pensionare pentru femei este de 58 ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare fiind de 27 ani şi 8 luni.

Potrivit art. 48 ind. 2

" ART. 48^2
(1) Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare si care au nascut cel putin 3 copii si i-au crescut pana la varsta de 10 ani beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare dupa cum urmeaza:
a) cu un an - pentru 3 copii;
b) cu doi ani - pentru 4 sau mai multi copii.
(2) Reducerea varstei prevazute la alin. (1) nu poate fi cumulata cu o alta reducere prevazuta de prezenta lege sau de legile speciale. Varsta de pensionare redusa conform alin. (1) nu poate fi mai mica de 55 de ani."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie partial anticipata Elena I. Elena I. Puteti sa ma ajutati si pe mine va rog.Mi-a fost refuzat dosarul pentru pensia partial anticipata ,desi am varsta de 54 de ani 4 luni , am crescut 4 copii si ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala ( mama a trei copii ) urcan olimpia urcan olimpia Buna ziua va rugam sa ne ajutati in urmatoarea problema : mama mea este nascuta in 04.04.1955 si are un stagiu de cotizare de 30 ani si 6 luni conformdatelor ... (vezi toată discuția)