avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se acorda o reducere la vârsta de pensionare pt ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se acorda o reducere la vârsta de pensionare pt femeile care ...

Se acorda o reducere la vârsta de pensionare pt femeile care au născut . Eu am 24 ani și 3 luni vechime , beneficiez de cele 6 luni de reducere?
Sunt născută în 10 ianuarie 1964 , am vechimea mai sus menționată, la ce vârstă ma pot pensiona ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 1 Februarie 2025
Pensie limită de vârstă : August 2026 - stagiu cel putin 15 ani

Pensie limită de vârstă
cu reducerea vârstei
de pensionare cu 5 ani: Incepand cu August 2021, stagiu cel putin 38 ani si 6 luni

Pensie limită de vârstă
cu reducerea vârstei de pensionare
în funcţie de numărul copiilor
născuţi şi crescuţi : Februarie 2026, stagiu cel putin 33 ani si 6 luni

Pensie anticipată
(cu penalizare) : Incepand cu August 2021, stagiu intre 33 ani si 6 luni si 38 ani si 6 luni

Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare contributiv și care au născut și crescut copii până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare.
Dv nu aveti realizat stagiul complet de cotizare contributiv și , prin urmare, nu beneficiati de reducerea varstei standard de pensionare pentru nasterea copilului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa ... Em77 Em77 Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa poată ieși mai devreme la pensie? (vezi toată discuția)
Data pensionare Paula10 Paula10 Buna ziua! Cand se poate iesi la pensie o femeie, nascuta la 6.05.1964 cu vechime de 21 ani. Perioada 22.02.1990 - 2.12.1998 si 26.10.1999 - 1.04.2001 ... (vezi toată discuția)