Buna ziua, pe data de 9 oct 2026, voi implini varsta de 63 ani, deci ma calific pentru pensie. Stiu ca daca am un copil nascut si crescut de mine, beneficiez de o reducere la varsta de pensionare cu 6 luni, deci aprox in luna mai 2026 as putea iesi la pensie. Mi-am calculat vechimea si am doar 31 ani si 5 luni, daca am calculat corect. Cred ca as putea sa imi depun dosarul in noiembrie 2025, dar nu am 33 ani si 4 luni, parca asa am citit….daca totusi il depun asa , voi fi penalizata? Cu cat? Daca ar fi sa imi cumpar acesti 2 ani lipsa, cat ar costa? Multumesc
Daca nu indepliniti conditia de stagiu complet contributiv nu va puteti deschide dreturile la pensie.
Pentru 2 ani trebuie sa platiti 1013 x 24 = 24.312 lei.
Multumesc pentru raspuns. Daca depun dosarul cand voi implini varsta de 63 ani dar nu am stagiu complet contributiv, voi fi penalizata? cu cat? Care este varsta de pensionare pentru femei? Dar stagiul complet contributiv?
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca v-ati nascut in oct 1963 ( asa am socotit , avand in vedere ca impliniti 63 ani in oct 2026 ) , va puteti pensiona la limita de varsta la 62 ani si 6 luni , in apr 2026 , si aveti nevoie doar de stagiu contributiv de minim 15 ani. Nu vi se aplica reducerea pentru copii pentru ca nu aveti stagiul complet de cotizare contributiv , care la dvs. este de 33 ani si 4 luni , si nici la pensie cu penalizare , din acelasi motiv .
Pensie
ContSters337474
Buna seara!
Am 51 de ani ,32 de ani de serviciu si 10 ani de grupa a II-a.
Va rog frumos spunti-mi la ce virsta ma pot pensiona partial anticipat ... (vezi toată discuția)