avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. Aș dori să întreb, când poate să-și ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Aș dori să întreb, când poate să-și depună ...

Bună ziua. Aș dori să întreb, când poate să-și depună dosarul de pensionare, o femeie născută în iulie 1963, care are o vechime de 33 ani și 3 luni și a născut și crescut patru copii. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: daleioan , utilizator 13:51, 2 Martie 2025
Daca toti cei 33 ani si 3 luni sunt CONTRIBUTIVI ( fara facultate , fara somaj intr-o anumita perioada , etc. ) oricand doreste . Ar trebui sa depuna cerere de pensionare pentru limita de varsta la Casa de Pensii si i se va calcula stagiul de cotizare . Daca acest stagiu nu este in totalitate contributiv , va primi decizie de respingere , dar va afla cat timp mai trebuie sa lucreze . In ian 2026 poate accede la pensie fara reducerea pentru copii , la varsta standard .
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2025
CHKa, utilizator
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate iesi cel mai devreme la pensie? Dragoi Simona Dragoi Simona Buna ziua, Mama mea este nascuta in anul 1963 luna 12,si lucreaza din luna 03 anul 1980,nu are intreruperi pe cartea de munca ,nu are facultate,cand poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pe data de 9 oct 2026, voi implini varsta de 63 ani, ... Pensiamea Pensiamea Buna ziua, pe data de 9 oct 2026, voi implini varsta de 63 ani, deci ma calific pentru pensie. Stiu ca daca am un copil nascut si crescut de mine, beneficiez ... (vezi toată discuția)
Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa ... Em77 Em77 Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa poată ieși mai devreme la pensie? (vezi toată discuția)