avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Activitate IuliaPopescu

Activitate IuliaPopescu

Lucrul acesta este cel mai lugubru din toata aceasta legislatie care nu favorizeaza nicicum copiii mostenitori. CUM SA STAI IN ACEEASI CASA CU AGRESORUL? Eu NU AM ALES - ci NU AM AVUT DE ALES
Cata umilinta e acum pe piata chiriilor - oricati bani ai avea, oamenii mai mult inchiriaza sa te aiba la mana - decat pentru bani. Asadar nu este nicicum vorba de o alegere si sunt sigura ca judecatorii inteleg foarte bine, legislatia sa fi permis ...

Un partaj dureaza ani, cand tu nici 1 zi nu ai cum locui sub acelasi acoperis ...

Legat de iesirea din indiviziune ... ii va da fratele banii de pensie daca el va avea poprire si nu rezolv nimic. Avocatul mi-a explicat atunci ca va accepta sa plateasca sulta, dar nu voi vedea banii niciodata. Sa se fi schimbaat ceva in Codul civil din 2016? Ar fi obligat sa intre in executare silita cu casa si nu cu salariul/pensia?

Acum planuiesc sa inchiriez camera mea unei persoane nepotrivite, si ma pot juca cu nervii lui pana cedeaza
Au mai reusi prieteni in acest mod - dar este un razboi al nervilor pe care nu il vreau

Va multumesc frumos ca v-ati facut timp pentru mine
Buna ziua,

am certificat de mostenitor cu o cota indiviza de 1.5/8, in urma succesiunii facute la notar dupa decesul mamei. In urma certurilor cu tatal, din 2013 mi-am refacut viata, am plecat in urma unui scandal (am certificat medico-legal) si nu am mai locuit efectiv in apartament. Din 2016 tatal a si inlocuit yala si nu as putea intra.

Sunt nevoita sa iau masuri, intrucat am aflat ca s-a casatorit civil cu o persoana cu 40 de ani mai tanara fara stirea mea, iar bunurile mele/ale mamei cred ca le-a aruncat. Persoana este si promiscua - pot aduce acuzatii ca a fost adusa in casa pentru favoruri sexuale. Imaginati-va si rusinea, si durerea ca oricat as fi avut de bun un avocat, nu am putut niciodata sa ii mai fac mamei dreptate. A murit in 2010, iar succesiunea am reusit sa o fac in 2014, cu foarte multa greutate si doar datorita unor alte probleme financiare.

Ce se intampla in astfel de cazuri? Pot cere partajul in instanta si sa mi se scada cheltuielile cu chiria de peste 10 ani? Am mai incercat o data iesirea din indiviziune, dar si-ar fi ascuns venitul si avocatul m-a sfatuit sa ma retrag. Acum este altceva, este pensionar si in cazul executarii silite ar ramane fara venit.

Daca am un copil minor - exista sanse sa mi se acorde apartamentul prin partaj, desi eu am acum o cota mica? Sunt dispusa sa ii platesc cota-parte, dar nu va cadea la intelegere, mai ales ca am si un frate care creaza mereu probleme cand vreau sa iau masuri.

Mentionez ca in buletin figurez cu aceasta adresa - in alta parte nici nu as avea cum, nu am nici o alta proprietate

Va multumesc anticipat,
Răspuns la discuția Factura ne-emisa la timp
Va multumesc pentru timpul acordat sa imi raspundeti
Răspuns la discuția Factura ne-emisa la timp
Va multumesc.

Impozitul s-a platit corect atunci, iar factura se va emite, da, pe 2019.
Intrebarea era cum trebuiau facute corect inregistrarile contabile in 2018, dat fiind ca nu exista factura

Multumesc

Buna ziua. Cum se inregistreaza corect in astfel de cazuri?

Exemplu
In 2018 se incaseaza prin banca de la un client persoana fizica 200 lei, dar se omite emiterea facturii. Constatarea se face abia in 2019 (Neplatitor de TVA)

Multumesc anticipat
Buna ziua,

verificam starea tuturor declaratiilor depuse si ne-am lovit de o problema.
Avem declaratii depuse, cu recipise - dar care la Anaf persoane juridice
nu apar in sistem. Nici un birou nu ne-a putut spune cu certitudine a cui este responsabilitatea D205.

Cine controleaza depunerea 205, cine verifica corelatiile cu D100 (respectiv impozitul retinut la sursa pentru venitul declarat in 205) - si, cel mai important, cine scrie amenzile in cazul in care o declaratie lipseste?

Cel mai mult ne intereseaza daca - pentru ca in aceasta perioada se fac verificarile la bilant - se urmareste si depunerea 205 de catre Anaf Persoane Juridice.
Ulterior va fi timp sa rezolvam intr-un fel sau altul de ce nu se reflecta una din declaratiile noastre.

'Registrul Contribuabili' si 'Depart. Informatic' sustin ca Anaf Persoane Fizice face verificarile - insa, 205 fiind declaratie pentru firme, cei de la Persoane Fizice ne trimit inapoi la Juridice.

Multumim anticipat,
Buna ziua

Co-debitorul nu trimite nici un Pasiv de mostenit, prin definitie - doar in cazul in care creditul nu mai este achitat co-debitorul trebuie sa intervina la plata ratelor si atat.

Intrebarea punctuala este ce implicatii are insa casatoria - sotul, desi nu este scriptic titularul contractului - devine si el in cota parte titular de 50% doar pentru ca este casatorit cu cineva ?

E un paradox - dar as dori sa stiu daca legea romana permite asa ceva.

Multumesc
Buna ziua,

v-as ruga sa ma lamuriti, in cazul decesului co-debitorului unui contract de imprumut cu ipoteca, cu calitatea de sot - ce se intampla in cazul mostenitorilor?

Fiind co-debitor, mostenitorii nu pot dobindi prin succesiune si obligatia sumei imprumutate (doar li se imputa achitarea ratelor in cazul in care creditul nu mai este achitat) - dar cum se reflecta situatia daca co-debitorul avea si calitatea de sot?
Este adevarat ca mostenitorii succesori devin titularii contractului de imprumut - daca e sa consideram imprumutul 'dobandit' prin casatorie? Legea romana permite asa un paradox?

Multumesc anticipat!
Este vorba de codebitor si nu de titularul creditului
Din cate m-am informat, Codebitorul nu contribuie la plata lunara a ratelor, insa este obligat sa preia obligatiile de plata ale debitorului principal in cazul in care aceasta inceteaza sa mai plateasca creditul. Acest lucru m-ar interesa in mod expres - daca mai revin obligatii mostenitorului in cazul in care titularul isi plateste singur creditul.

Buna seara,

Va rog mult de tot sa ma lamuriti intr-o privinta.

In cazul unui credit ipotecar cu un Imprumutat si un Co-debitor (acesta si garant ipotecar) - daca decedeaza Co-debitorul, mostenitorii acestuia vor avea responsabilitatea creditului (mai precis a platii ratelor) sau vor avea doar obligatia de a deveni garanti ipotecari?

Se exclude ipoteza in care se renunta la mostenire.

V-as multumi enorm pentru in raspuns in reala cunostina de cauza!