avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Activitate IuliaPopescu

Activitate IuliaPopescu

Răspuns la discuția Factura ne-emisa la timp
Va multumesc pentru timpul acordat sa imi raspundeti
Răspuns la discuția Factura ne-emisa la timp
Va multumesc.

Impozitul s-a platit corect atunci, iar factura se va emite, da, pe 2019.
Intrebarea era cum trebuiau facute corect inregistrarile contabile in 2018, dat fiind ca nu exista factura

Multumesc

Buna ziua. Cum se inregistreaza corect in astfel de cazuri?

Exemplu
In 2018 se incaseaza prin banca de la un client persoana fizica 200 lei, dar se omite emiterea facturii. Constatarea se face abia in 2019 (Neplatitor de TVA)

Multumesc anticipat
Buna ziua,

verificam starea tuturor declaratiilor depuse si ne-am lovit de o problema.
Avem declaratii depuse, cu recipise - dar care la Anaf persoane juridice
nu apar in sistem. Nici un birou nu ne-a putut spune cu certitudine a cui este responsabilitatea D205.

Cine controleaza depunerea 205, cine verifica corelatiile cu D100 (respectiv impozitul retinut la sursa pentru venitul declarat in 205) - si, cel mai important, cine scrie amenzile in cazul in care o declaratie lipseste?

Cel mai mult ne intereseaza daca - pentru ca in aceasta perioada se fac verificarile la bilant - se urmareste si depunerea 205 de catre Anaf Persoane Juridice.
Ulterior va fi timp sa rezolvam intr-un fel sau altul de ce nu se reflecta una din declaratiile noastre.

'Registrul Contribuabili' si 'Depart. Informatic' sustin ca Anaf Persoane Fizice face verificarile - insa, 205 fiind declaratie pentru firme, cei de la Persoane Fizice ne trimit inapoi la Juridice.

Multumim anticipat,
Buna ziua

Co-debitorul nu trimite nici un Pasiv de mostenit, prin definitie - doar in cazul in care creditul nu mai este achitat co-debitorul trebuie sa intervina la plata ratelor si atat.

Intrebarea punctuala este ce implicatii are insa casatoria - sotul, desi nu este scriptic titularul contractului - devine si el in cota parte titular de 50% doar pentru ca este casatorit cu cineva ?

E un paradox - dar as dori sa stiu daca legea romana permite asa ceva.

Multumesc
Buna ziua,

v-as ruga sa ma lamuriti, in cazul decesului co-debitorului unui contract de imprumut cu ipoteca, cu calitatea de sot - ce se intampla in cazul mostenitorilor?

Fiind co-debitor, mostenitorii nu pot dobindi prin succesiune si obligatia sumei imprumutate (doar li se imputa achitarea ratelor in cazul in care creditul nu mai este achitat) - dar cum se reflecta situatia daca co-debitorul avea si calitatea de sot?
Este adevarat ca mostenitorii succesori devin titularii contractului de imprumut - daca e sa consideram imprumutul 'dobandit' prin casatorie? Legea romana permite asa un paradox?

Multumesc anticipat!
Este vorba de codebitor si nu de titularul creditului
Din cate m-am informat, Codebitorul nu contribuie la plata lunara a ratelor, insa este obligat sa preia obligatiile de plata ale debitorului principal in cazul in care aceasta inceteaza sa mai plateasca creditul. Acest lucru m-ar interesa in mod expres - daca mai revin obligatii mostenitorului in cazul in care titularul isi plateste singur creditul.

Buna seara,

Va rog mult de tot sa ma lamuriti intr-o privinta.

In cazul unui credit ipotecar cu un Imprumutat si un Co-debitor (acesta si garant ipotecar) - daca decedeaza Co-debitorul, mostenitorii acestuia vor avea responsabilitatea creditului (mai precis a platii ratelor) sau vor avea doar obligatia de a deveni garanti ipotecari?

Se exclude ipoteza in care se renunta la mostenire.

V-as multumi enorm pentru in raspuns in reala cunostina de cauza!


Buna seara,

As dori sa stiu daca mai exista un Regulament de creditare BNR in vigoare si daca nu, ce as putea sa invoc in conditiile in care banca imi refuza eliberarea unor copii integrale ale unui contract ipotecar.

Am mostenit intr-o cota partiala un imobil dar si un pasiv - provenit dintr-un contract ipotecar pe acel imobil.

Dintre cei doi titulari ai creditului, unul este inca in viata - iar banca sustine ca acesta sa fie de acord sa mi se elibereze copii, lucru care nu este oportun din considerente pe care nu le expun aici.

In baza unui certificat de mostenitor - care este baza legala pentru a invoca drepturile succesorului de a avea acces la documente?

Va multumesc!