avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate Popa_Jenica

Activitate Popa_Jenica

Răspuns la discuția Gestiune paleti lemn reutilizati
Buna ziua.

In lege nu scrie ca pt paletii sh nu se plateste taxa AFM. Dvs nu puteti demostra ca pt acei paleti s a platit o taxa, doar puteti presupune. Reutilizarea si plata taxei doar o singura data se poate face, asa cum a spus si anterior colegul, aplicand sistemul depozit.

Tudor! a scris:

O intrebare:
Firma la care lucrez achizitioneaza paleti din intern pentru a livra marfa paletata unor clienti. Pe facturi este specificat "palet euro 25kg..." - ok, se declara la AFM; sau "palet sh, non euro, 20 kg..." - acestia se declara?, ar fi second hand, probabil reparati, reconditionati si vanduti, si cumparati de noi. Ei s-au declarat candva de catre cel ce i-a pus pe piata prima oara, ii mai declaram si noi doar pentru ca avem factura de achizitie ?

Multumesc,

Komkao Consulting a scris:

Ordinul 192/2014 - Art. 22 alin (9) Operatorii economici care folosesc ambalaje reutilizabile sunt obligaţi să aplice sistemul depozit şi să înregistreze în evidenţele contabile valoarea acestuia pentru respectivele ambalaje. Neaplicarea sistemului depozit duce la impunerea respectivelor ambalaje la fiecare introducere pe piaţa naţională
Orice alta forma de a tine evidenta decat ceea ce este prevazut mai sus atrage dupa sine reimpunerea ambalaejlor respective.
Regulamentul site-ului nu cred ca imi permite sa recomand o anumita firma.
Marcarea se refera la dispozitiile din 249/2015



Răspuns la discuția Inspector sau specialist ssm?
Buna ziua.
Cum interpretati acest articol :

a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;

Expertul SSM trebuie sa aibe obligatoriu studii superioare in "domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta" sau este de ajuns doar " sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata; "

Va rog sa imi spuneti parerea dvs. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Gestiune paleti lemn reutilizati
Buna ziua.
Revin cu o intrebare referitoare la sistemul depozit.
Paletii trebuie declarati la prima introducere in piata, inclusiv cei care nu sunt returnati si sunt introdusi pt refacerea stocului initial ?
Răspuns la discuția Gestiune paleti lemn reutilizati
Buna ziua.
Conform definitiei punerii in piata a unui produs(
z) introducere pe piaţa naţională a unui produs - înseamnă furnizarea, de către o persoană
juridică cu sediul în România pentru prima oară, a unui produs pentru distribuţie, consum sau
utilizare pe piaţa naţională în cursul unei activităţi comerciale, în schimbul unei plăţi sau gratuit.) ar trebui sa se plateasca taxa doar pt prima introducere in piata.
Acesti paleti second ar trebui considerati cu taxa platita si nu ar mai trebui platita o alta taxa de introducere in piata.
Este sau nu adevarat ?
Multumesc
Da am achitat suma.
Eu am formulat o contestatie la executare, si pana la rezolvarea contestatiei am cerut suspendarea executarii.
Judecatorul m-a intrebat daca doresc sa imi recuperez banii, si mi-a zis ca trebuie platita o taxa de timbru si depusa la dosar o cerere prin care sa cer acesti bani inapoi.
Buna ziua.Am inaintat in instanta o cerere de suspendare a unei executari.
Eu am achitat integral catre executor suma executata.
La termenul de la judecatorie, judecatoarea mi-a zis ca pt a recupera acesti bani trebuie sa fac o cerere pe care sa o depun la dosar si sa platesc o taxa de timbru.
Cum ar trebui sa sune aceasta cerere?
Va multumesc.
Buna ziua.
Ma poate ajuta cineva cu un model pentru o astfel de contestatie ? Trebuie sa contest si executarea si tariful pentru executare ?
Va multumesc
Buna ziua.
Tatal meu a decedat in urma unui accident rutier.
Familia mea a primit despagubiri de la asigurator.
Care ar mai fi scopul sa ma constitui parte civila in procesul penal?
Va multumesc
Răspuns la discuția Contestare concediere individuala
As avea nevoie de un sfat in aceasta problema.Eu am fost concediat prin conderiere individuala(art 65), invocanduse reorganizarea societatii.Din departamentul in care fac parte mai sunt inca 5 colegi si urmeaza sa se mai angajeze un sef de departament in urmatoare perioada.Societatea este una care are un profit mare, iar angajari pe diverse posturi se fac aproape zilnic.Societatea nu mi-a oferit un alt post, sau cel putin nu ma pus sa semnez o hartie prin care mi s-a oferit un alt post.Motivul real al concedierii este faptul ca studiile mele nu sunt compatibile cu functia pe care o am, cea de inspector de protectia muncii, desi in ultimii 5 ani am lucrat pe aceasta functie in aceiasi societate.
Intrebarea mea este daca as avea vreo sansa sa castig in instanta contra societatii?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Contestare concediere individuala
Multumesc pt raspunsuri, dar mai am o neclaritate.Am luat la cunostiinta prin preaviz sau prin decizia de concediere?